x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ruga apicultorilor din Bulgaria

Ruga apicultorilor din Bulgaria

de Adriana V. Paduraru    |    11 Feb 2008   •   00:00
Ruga apicultorilor din Bulgaria

Sute de bulgari au participat ieri la o procesiune în oraşul Blagoevgrad (120 de kilometri de Sofia) cu prilejul sărbătoririi Sf. Haralambie, protectorul apicultorilor. Biserica din oraş s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru crescătorii de albine, care au venit să se roage pentru o "recoltă" bogată.


Sute de bulgari au participat ieri la o procesiune în oraşul Blagoevgrad (120 de kilometri de Sofia) cu prilejul sărbătoririi Sf. Haralambie, protectorul apicultorilor. Biserica din oraş s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru crescătorii de albine, care au venit să se roage pentru o "recoltă" bogată.


Chelneriţă - Fumatul pasiv a omorât-o
O tânără a murit din cauza unui grav atac de astm, provocat de fumul de ţigară din barul în care lucra, în Michigan, relatează Reuters. Cercetătorii spun că este primul caz de moarte imediată din cauza fumatului pasiv. "Nu există nici o posibilitate să-i fi fost cauzată moartea de altceva", a declarat doctorul Kenneth Rosenman, profesor la Universitatea din Michigan. Fumul de ţigară este recunoscut pentru faptul că provoacă grave atacuri de astm. Roseman a mai spus că nivelul fumului de ţigară din respectivul bar era suficient de ridicat pentru a-i provoca un atac. Tânăra suferea de astm de la vârsta de doi ani, dar nu se îngrijise corespunzător niciodată.


Ţara Galilor - 7 milioane de lire, pe rulote de lux
O familie din Ţara Galilor a cheltuit, cât ai zice peşte, 7 milioane de lire sterline câştigaţi la loterie, cumpărând trei rulote de lux în Parcul Porthcawl, din sudul ţării. "Ne-am fi putut lua casa visurilor oriunde în lume, dar e mult mai plăcut aici. În plus, vin în Porthcawl de când eram mic şi de mult visam să am şi eu o asfel de rulotă", a declarat Carl Prance, de 50 de ani, citat de Daily Mail. O singură rulotă costă 64.000 de lire sterline, la care se adaugă câte un televizor cu plasmă în fiecare cameră, maşini de spalat vase, respectiv rufe şi un coctail bar.


Criminal - I-a păstrat corpul timp de 23 de ani
Un australian a fost condamnat pentru uciderea soţiei sale şi ascunderea cadavrului într-un butoi metalic din garajul său, timp de 23 de ani, relatează Reuters. Curtea Supremă din statul Victoria a descoperit că în anul 1983 Frederick Boyle (58 de ani) şi-a ucis nevasta, Edwina, pe atunci în vârstă de 30 de ani, şi i-a ascuns corpul într-un butoi din metal. Crima a fost scosă la iveală de către ginerele bărbatului, în timpul unei curăţenii generale. Boyle a recunoscut că a ascuns corpul femeii în garaj, dar a declarat că o găsise moartă în pat. El le-a spus copiilor că soţia a fugit cu un şofer de camion. Procurorii susţin însă că Boyle şi-a împuşcat nevasta în cap.


Nicole Kidman - Nouă vaci pentru indienii săraci
Un costum de baie purtat de actriţa australiană Nicole Kidman, scos la licitaţie de o organizaţie de caritate suedeză, a fost vândut, la licitaţie, la un preţ care va permite cumpărarea a nouă vaci pentru familii sărace din India, potrivit AFP. "Costumul de baie a mers la cel care a făcut cea mai mare ofertă, de 16.200 de coroane (1.720 de euro). Banii ajung pentru cumpărarea a nouă vaci", a declarat pentru AFP fostul proprietar al costumului, Zlatko Nedanovski.

×
Subiecte în articol: magazin