x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rupert Murdoch îşi închiriază vasul cu 210 mii de euro pe săptămână

Rupert Murdoch îşi închiriază vasul cu 210 mii de euro pe săptămână

14 Aug 2009   •   00:00

Rupert Murdoch, patronul News Corporation, închiriază, cu 210.000 de euro pe săptămână, luxosul iaht pe care îl deţine, Rosehearty, care are cinci apartamente de lux, mai multe saloane, precum şi o sală de sport, informează Media Guardian, citat de Mediafax.



Astfel, iahtul poate fi închiriat în schimbul unei sume de aproape un sfert de milion de euro şi are capacitatea de a găzdui zece persoane. În plus, personalul iahtului este format tot din zece persoane. Decizia de închiriere a iahtului arată că mogulul media australian, aflat la conducerea unui imperiu media a cărui valoare este estimată la 33 de miliarde de dolari, este dornic să obţină nişte "bani de buzunar" suplimentari.

Iahtul Rosehearty, care a fost construit în urmă cu trei ani, are lungimea de 56 de metri şi este o "capodoperă din aluminiu". El poate fi închiriat prin intermediul companiei CharterWorld.com în vederea efectuării de croaziere în Marea Mediterană sau Caraibe. Descrierea iahtului menţionează că acesta este extraordinar de performant, are interioarele "proiectate de cunoscutul designer francez Christian Liaigre" şi include "un apartament dotat cu pat de dimensiuni mari şi o zonă de relaxare". Iahtul mai este dotat cu şase echipamente pentru scufundări şi nouă televizoare cu plasmă.

Fotografiile realizate în interiorul ziarului prezintă un decor minimalist. Salonul principal al iahtului este dotat cu o sofa bej, aceeaşi culoare fiind utilizată şi în salonul de recepţii şi în dormitoare. Exteriorul iahtului este o combinaţie de bej cu alb strălucitor.

Hugo Andreae, redactorul şef al revistei Superyacht World, a spus că iahtul este clar unul de top în ceea ce priveşte luxul şi dimensiunile, dar nu este "ostentativ" precum cele ale bogătaşilor cărora le place să-şi afişeze averea. Andreae spune că, deşi Murdoch este bogat, nu este ceva neobişnuit pentru persoanele cu dare de mână să îşi închirieze iahturile, "pentru a face faţă costurilor enorme de întreţinere" şi că, în mod normal, celor cărora li se închiriază iahturile nu li se spune cine este proprietarul. Recent, Rosehearty a ajuns în regiunea Alaska, unde Rupert Murdoch şi-a petrecut vacanţa cu Mel Gibson, dar şi în British Columbia (Canada). Printre oaspeţii la bordul iahtului Rosehearty s-au numărat David Cameron, liderul conservatorilor britanici, şi cântăreţul Billy Joel.

Rupert Murdoch este pasionat de iahting de mai mult timp şi s-a căsătorit cu actuala sa soţie, Wendy Deng, la bordul ambarcaţiunii Morning Glory, în portul New York, în 1999. Murdoch i-a vândut, însă, respectivul iaht, care măsura numai 48 de metri, lui Silvio Berlusconi, deoarece nu era suficient de mare pentru familia lui.

Mai mulţi oameni bogaţi şi celebri îşi închiriază bunurile, dintre aceştia făcând parte şi Richard Branson. El închiriază insula pe care o deţine, Necker, la preţul de 51.000 de dolari pe noapte, pentru sejururi de minimum cinci zile. Capacitatea de cazare a insulei este de 28 de persoane. Iahtul Maltese Falcon, în valoare de peste 85 de milioane de euro, aparţinând miliardarului Tom Perkins, din Silicon Valley, poate fi închiriat pentru circa 350.000 de euro pe săptămână, are în dotare un jet ski şi poate transporta 16 oaspeţi şi un echipaj de 18 membri. Musha Cay, un grup de 11 insule din Bahamas deţinut de David Copperfield, este disponibil pentru închiriere pentru 37.500 de euro, în cazul grupurilor de 12 persoane, sau pentru 46.500 de euro, pentru grupuri de 24 de persoane. Oaspeţii au la dispoziţie cinci case, 40 de plaje şi o sală de sport.

Şi Mick Jagger îşi închiriază vila cu vedere la ocean situată în Mustique. Vila cu şase dormitoare construită în stil japonez are un iaz şi o piscină. Personalul include un bucătar, un valet şi un grădinar, vila putând fi închiriată pentru circa 7.000 de euro pe săptămână, în perioada mai - decembrie. Goldeneye, o proprietate în Jamaica deţinută iniţial de Ian Fleming, creatorul lui James Bond, şi unde scriitorul a scris 17 dintre romanele sale, îi aparţine în prezent lui Chris Blackwell, fondatorul Island Records. Domeniul şi cele trei vile ale sale pot fi închiriate, clădirea principală costând 2.500 de dolari pe noapte.

×
Subiecte în articol: magazin