x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun S-au trezit cu rechinul în barcă! (Video)

S-au trezit cu rechinul în barcă! (Video)

21 Iul 2011   •   11:36
S-au trezit cu rechinul în barcă! (Video)

Pare o scena desprinsa din filmul clasic 'Falci', insa ce a trait un grup de oameni de stiinta in apropierea portului Mossel Bay din Africa de Sud este cat se poate de real. Cercetatorii, care aruncau sardine in ocean pentru a aduce mai aproape rechinii, in vederea studierii lor, s-au trezit, la propriu, cu un specimen de trei metri lungime care le-a sarit in barca.

Pentru a-l imobiliza, echipa a trebuit sa se lupte cu animalul greu de o tona si arunca inapoi in apa, fiindu-le greu sa se fereasca de dintii sai extrem de ascutiti. 'Activitatea din jurul barcii era una foarte linistita. Apoi am auzit un plescait si am vazut rechinul sarind efectiv peste un membru al echipajului si aterizand pe partea din spate a barcii', a povestit cercetatorul Dorien Shroder de la organizatia Oceans Research, citat de Daily Mail. Initial, echipajul nu s-a apropiat de rechin, asteptand ca acesta sa isi regaseasca drumul inapoi in apa, insa animalul a intrat in panica, distrugand linia de alimentare cu benzina a barcii.

Pentru ca nu au putut sa il imobilizeze, cercetatorii au adus barca in port, unde rechinul a fost ridicat cu o macara. Insa, parand a fi urmarit de ghinion, animalul nu a reusit sa iasa din port, ajungand pe nisip dupa numai o ora. In cele din urma, oamenii de stiinta l-au 'ancorat' de coada si inotatoare si l-au dus inapoi in larg. (foto: dailymail.co.uk)

×
Subiecte în articol: rechini africa de sud falci