x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Samba pe zăpadă la Rio de Janeiro

Samba pe zăpadă la Rio de Janeiro

de Adriana V. Paduraru    |    05 Feb 2008   •   00:00
Samba pe zăpadă la Rio de Janeiro
Sursa foto: VANDERLEI ALMEIDA/

Cel mai mare şi cel mai cu­nos­cut carna­val din lume a debutat ieri într-un ceremonial fastuos. Cu acest prilej, Şcoala de Samba Viradouro a hotărât să realizeze un car alegoric… hibernal.

Cel mai mare şi cel mai cu­nos­cut carna­val din lume a debutat ieri într-un ceremonial fastuos. Cu acest prilej, Şcoala de Samba Viradouro a hotărât să realizeze un car alegoric… hibernal. Tema şcolii pentru această ediţie a festivalului a fost “Şocul”. Unul dintre ele prezintă “Şo­cul naşterii”, iar altul “Şocul iernii”. Intenţia Şcolii Vi­ra­douro de a rea­liza şi un car alegoric reprezentând Holocaustul a fost stopată de o ju­de­că­toare din Rio de Janeiro, care a considerat gestul nazist.

 

La spital - Clismă cu apă oxigenată

Mai mulţi turişti ruşi care au vizitat o staţiune balneară din su­dul ţării au ajuns la spital după ce o terapeută a folosit apă oxigenată în loc de apă normală pentru a le face clismă. Potrivit agenţiei de presă Itar-Tass, 17 turişti veniţi în staţiunea Iesentuki, Caucaz, au avut nevoie de îngrijiri medicale după nefericitul incident. Re­pre­zen­tanţi ai centrului de tratament la care apelaseră turiştii au precizat că greşeala a fost cauzată de faptul că apa şi peroxidul de hidrogen arată la fel. Peroxidul de hi­dro­gen are rol dezinfectant, însă utilizarea sa internă este nerecomandată.

 

Protecţie - Robe antiţânţari pentru budişti

Un institut de cercetare din Thailanda a dezvoltat o robă antiţânţari, dorind astfel să îi ajute pe cei 400.000 de călugări budişti din ţară, a căror religie nu le permite să ucidă nici o altă creatură. Directorul Institutului pentru materiale textile din Bangkok, Virat Tandaechanurat, a declarat că roba antiţânţari, vopsită cu o substanţă specială realizată din extracte de ierburi rare, a avut în teste o reuşită de 97%. Robele se vor numi “Mettha Dhamma” şi sunt destinate în special că­lu­gă­ri­lor. Principalele cinci păcate în budism sunt: crima (inclusiv omorârea insectelor), furtul, min­ciuna, alcoolismul şi adulterul.

 

Prenupţial - Pact cu domnişoara de onoare

O viitoare mireasă din cinci este foarte îngrijorată că dom­ni­şoarele de onoare ar putea să o lase cu buza umflată în ziua cea mare. Aceasta este concluzia la care a ajuns revista You & Your Wedding din Marea Britanie, în urma unui sondaj la care au participat 1.000 de femei. Aşa se face că următorul pas este conceperea unui contract “prenupţial” între mireasă şi domnişoarele de onoa­re, prin care acestea din urmă se obligă să nu se îngraşe, să nu-şi schimbe culoarea părului sau să nu rămână însărcinate până în ziua nunţii.

 

Împăcare - Kylie şi Martinez, din nou împreună

Cântăreaţa australiană Kylie Minogue şi actorul francez Olivier Martinez sunt din nou împreună, la un an de la anunţul separării lor, potrivit unor surse apropiate cuplului, informează thisislondon.co.uk. Cei doi au fost surprinşi în ipostaze intime în Paris de mai multe ori în cursul săptămânii trecute. Surse apropiate celor doi spun că Minogue a fost de acord să se împace cu Martinez, cu condiţia să încerce să aibă împreună un copil. Kylie, 39 de ani, şi Olivier, 42 de ani, au rămas prieteni după ce relaţia lor de patru ani a luat sfârşit în februarie 2007.

×
Subiecte în articol: magazin