x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Samy Naceri, starul seriei "Taxi", condamnat pentru fraudă fiscală

Samy Naceri, starul seriei "Taxi", condamnat pentru fraudă fiscală

10 Apr 2009   •   00:00
Samy Naceri, starul seriei "Taxi", condamnat pentru fraudă fiscală
Sursa foto: /AFP

Actorul francez Samy Naceri, eroul seriei "Taxi", aflat în detenţie din luna ianuarie, în urma comiterii unor acte de violenţă, a fost găsit vinovat de fraudă fiscală, de tribunalul din Nanterre, dar achitat de pedeapsă după ce şi-a plătit datoria către stat, informează AFP, citată de Mediafax.

Renumitul actor francez, în vârstă de 48 de ani, a fost acuzat că nu a declarat la fiscul francez faptul că, în anul fiscal 2003 - 2004, a obţinut venituri de 500.000 de euro. Totuşi, el a fost achitat de pedeapsă pentru că şi-a achitat recent datoria faţă de fiscul francez. Xavier Normand-Bodard, avocatul administraţiei fiscale, a precizat că este vorba de o sumă "cu puţin mai mică de 250.000 de euro".

Procuratura ceruse 100 de zile de amendă, iar amenda zilnică să fie de 500 de euro.
"Câştig suficient de mulţi bani pentru a-mi plăti impozitele (...), nu am încercat să mă ascund (...), mi-am plătit dările şi acum nu mai datorez statului nimic", a declarat actorul francez. "Puneţi-mă în faţa unei camere video, nu voi avea probleme (...), dar sunt incapabil să completez o fişă de impozite", s-a apărat actorul, care a declarat că vina îi aparţine în totalitate fostului său contabil.

Samy Naceri a fost arestat şi inculpat în luna ianuarie pentru "vătămări voluntare cu armă albă şi recidivă", "ameninţări cu moartea" şi "hărţuire", după un incident în timpul căruia a agresat un bărbat, lovindu-l cu un cuţit, acesta fiind ultimul incident dintr-o listă foarte lungă de probleme cu justiţia, care au constat, de regulă, în diverse violenţe şi infracţiuni rutiere.

Samy Naceri, în vârstă de 48 de ani, a devenit cunoscut la nivel internaţional datorită rolului şoferului descurcăreţ din seria de succes "Taxi". El a primit în 2006, împreună cu ceilalţi actori din lungmetrajul "Zile de glorie", premiul pentru interpretare la Festivalul de Film de la Cannes. (V.A.)

×
Subiecte în articol: magazin