x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Săptămîna Chinei

Săptămîna Chinei

de Adriana V. Paduraru    |    01 Mai 2008   •   00:00

Cele mai impresionante structuri antice şi ingeniozităţi chinezeşti

Din 4 mai, National Geographic Channel aduce în premieră Săptă­mâna Chinei, o săptămână dedicată miturilor Chinei antice, dar şi mi­nunilor arhitecturale moderne. În “Marele Zid Chinezesc”, veţi afla poveştile cunoscute ale “dragonului de piatră” al Chinei – uriaşul zid care şerpuieşte pe teritoriul ţării.


SIMBOLURI. Trecând în revistă toate zidurile pe care le-a avut China de-a lungul istoriei, această miniserie aminteşte invaziile mongolilor care au atacat imperiul cu mult înainte şi mult după Gingis Han. Prin imagini senzaţionale şi naraţiuni fascinante sunt readuse la viaţă istorisirile celor care au trăit şi au murit pentru a construi cea mai mare structură de apărare a Chinei. Dacă Marele Zid este o capodoperă arhitecturală din Antichitate, noua serie Megastructuri prezintă creaţiile contemporane. Priviţi faţa nouă şi înfloritoare a Chinei şi urmăriţi cum sunt ridicate aceste simboluri ale secolului al XXI-lea: “Shanghai Super Tower” – cea mai înaltă clădire din China, “Un port în mijlocul mării” şi “Cubul de apă din Beijing” – o structură impresionantă ce seamănă cu un fagure, construită din oţel şi plastic.

 

Info

DISCOVERY/Regii nitrometanului/ Documentar/ Vineri       22:00
REGII NITROMETANULUI.
Dealu­rile Jura din nordul Elveţiei răsună de sunetul motoarelor ambalate la maximum. Urs Erbacher, soţia sa Ve­ronica şi extraordinara lor familie iubitoare de dragstere locuiesc în sătucul Arlesheim. Din această bază măruntă, Urs şi gaşca lui nebună ope­rează o afacere înfloritoare, construind motociclete la comandă şi con­ducînd cel mai bestial bar de motociclişti din ţară.


ANIMAL PLANET/ Poliţia veterinară  din Houston/Documentar/ Joi       22:00
POLIŢIA VETERINARĂ DIN HOUSTON.
Filmat la sediul HSPCA – şi pe întregul teritoriu de care se ocupă agenţii societăţii –, acest program permite publicului să îi urmărească pe agenţi în timpul investigaţiilor de­ru­late în cîteva dintre cele 9.000 de ca­zuri raportate anual, în care ani­ma­lele cad victime actelor de cruzi­me.


ANIMAL PLANET/Drumul vieţii/ Documentar/ Duminică       23:00
DRUMUL VIEŢII.
Ieşind din mare pe uscat şi ridicîndu-se apoi în văz­duh, viaţa a pus la punct remarcabi­le solu­ţii pentru pro­blemele ridica­te de lupta pentru supra­vie­ţuire. Acest program pr­e­zintă mo­men­tele cru­cia­le din evo­luţia vieţii care a ajuns să do­mi­ne Pă­mîn­tul. Cele mai re­cen­te tehno­lo­gii de grafică pe com­puter recon­stituie traseul evolu­ţiei chiar sub ochii noştri, oferind o re­prezen­tare spectaculoasă a modului în care a apărut şi s-a dezvoltat viaţa.

×
Subiecte în articol: documentar chinei