x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Secretele Sfintei Fecioare de la Fatima

Secretele Sfintei Fecioare de la Fatima

10 Feb 2005   •   00:00

MISTERE
Sora Lucia, o calugarita portugheza in varsta de 98 de ani, a vazut-o, in copilarie, impreuna cu doi prieteni, in localitatea Fatima, pe Fecioara Maria.
RADU POPA

Lucia este o calugarita din Portugalia, in varsta de aproape de 100 de ani. In copilarie, impreuna cu doi prieteni de varsta sa, Jacinta si Francisco, au vazut-o pe Fecioara Maria. Miraculoasa intamplare s-a petrecut in satul portughez Fatima in anul 1917. Viziunile ulterioare ale Luciei si ale celorlati doi copii au avut un caracter profetic si apocaliptic. Datorita puterii de convingere exercitate asupra celor care o asculta, sora Lucia trebuie sa-si supravegheze foarte atent limbajul folosit cu ocazia aparitiilor publice. Ea este singura persoana aflata, inca, in viata care cunoaste asa-numitul "Al Treilea Secret de la Fatima".

Profetii tulburatoare

In timp ce se jucau pe un teren din apropierea satului Fatima, din Portugalia, in timpul Primului Razboi Mondial, cei trei copii au observat aparitia unei lumini stralucitoare in varful unui brad. Ulterior, in locul respectiv, s-a conturat silueta unei persoane de sex feminin, care s-a dovedit a fi Fecioara Maria. Ea le-a spus micutilor sa revina in acelasi loc, in urmatoarele sase luni, in fiecare zi de 13. Sfanta Fecioara le-a promis copiilor ca, la intalnirile viitoare, urma sa le spuna cine este si ce doreste. Cu ocazia aparitiilor ulterioare, Fecioara Maria a facut cateva profetii de-a dreptul tulburatoare. Ea a spus ca, daca oamenii nu incetau sa il supere pe Dumnezeu, un al doilea razboi nimicitor urma sa izbucneasca, in timpul Papei Pius al XI-lea. Peste 22 de ani, cel de Al Doilea Razboi Mondial se declansa in centrul Europei. Sfanta Fecioara i-a avertizat pe conducatorii Rusiei ca, in cazul in care nu incetau sa se departeze de credinta in Dumnezeu, urmau sa aduca haosul si moartea in intreaga lume. Profetia a fost facuta cu doar cateva decenii inainte de aparitia fostei Uniuni Sovietice…

Al Treilea Secret

Sfanta Fecioara le-a incredintat copiilor si Cel De Al Treilea Secret. Tulburatoarea taina nu trebuia citita de Papa inainte de anul 1960, urmand ca, ulterior, aceasta sa fie transmisa oamenilor. Papa Ioan al XXIII-lea, ce ocupa, la vremea respectiva, Sfantul Scaun, a citit mesajul, hotarand, insa, sa nu dezvaluie continutul acestuia. Textul a fost transmis, din generatie in generatie, succesorilor sai. In luna iunie 2000, Papa Ioan Paul al II-lea a facut public Al Treilea Secret. Mesajul transmis de Lucia amintea de rautatea oamenilor si de persecutiile la care era supusa Biserica Catolica, inclusiv impuscarea Papei. Unii dintre reprezentantii Clerului credeau ca, o data cu atentatul impotriva Papei Ioan Paul al Doilea, din 1982, profetia se implinise. Altii erau, insa, de parere ca, dimpotriva, aceasta nu fusese, inca, dusa la indeplinire. Exista si o categorie de "sceptici", care se intrebau daca, in realitate, fusesera dezvaluite toate detaliile celui de Al treilea Secret.

Tacere diplomatica

Intrebat, in anul 1980, despre motivele pentru care Secretul nu fusese, inca, dezvaluit, Papa Ioan Paul al II-lea a facut o marturisire tulburatoare opiniei publice din Germania. Din cauza continutului mult prea grav al mesajului si pentru ca raspandirea comunismului in lume sa nu provoace drame de proportii, predecesorii sai pe "Tronul Sfantului Petru" au impiedicat, cu diplomatie, publicarea acestuia. Pe de alta parte, Suveranul Pontif considera suficient ca toti crestinii sa stie ca, daca in mesaj s-ar spune ca apele oceanelor vor inunda regiuni intregi ale planetei, milioane de oameni ar putea muri. Iar Paul al II-lea a declarat ca era convins ca existau motive intemeiate pentru a nu se dori cu adevarat publicarea Secretului.

"Minge de foc" pe cerul Madridului

Cu cateva nopti in urma, locuitorii unei suburbii a Madridului au semnalat prezenta pe cerul capitalei spaniole a unei stranii "mingi de foc". Dupa o scurta evolutie, obiectul a explodat si s-a dezintegrat, serviciul de urgenta primind numeroase apeluri ce semnalau straniul fenomen. Un angajat al metroului ce tocmai isi terminase tura si se indrepta spre casa a declarat ca a vazut pe cer o minge incandescenta de culoare rosie, care, dupa ce a dat nastere unui fulger, a disparut fara urma. Deoarece obiectul se deplasa doar pe verticala, martorul credea ca a fost vorba de un meteorit. (Radu Popa)

OZN pe o moneda din sec. XVII!

O moneda franceza de arama din secolul XVII ridica multe semne de intrebare printre specialisti, prin desenul prezent pe una dintre fetele sale. Dupa decenii de cercetari, ei au ajuns la o concluzie neasteptata, confirmata de un expert in numismatica: desenul reprezinta un OZN. Confectionata in 1680 in Franta, moneda ilustreaza un obiect ce zboara printre nori. Moneda are inscris un text in limba latina "Opportunus Adest", care, in traducere, inseamna: "Este aici la momentul potrivit". Numismatii nu stiu, inca, daca obiectul este o reprezentare a necesitatii ploii sau o referire biblica la vizitatori din alte lumi. (Radu Popa)
×