x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Show de modă la Madrid

Show de modă la Madrid

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    16 Feb 2008   •   00:00
Show de modă la Madrid
Sursa foto: Andrea Comas/

Madridul este în această săptămână capitala modei. Mai mulţi designeri vestimentari şi-au prezentat creaţiile în cadrul show-ului de modă

Madridul este în această săptămână capitala modei. Mai mulţi designeri vestimentari şi-au prezentat creaţiile în cadrul show-ului de modă. Unul dintre ei este Antonio Alvarado. Colecţia acestuia pentru sezonul de toamnă-iarnă 2008-2009 a atras atenţia prin machiajul cel puţin bizar al unora dintre manechinele care au păşit pe podium.

 

Scandal: Jane Fonda a scăpat “porumbelul”

Postul de televiziune american NBC şi-a cerut scuze în numele său şi al lui Jane Fonda după ce celebra actriţă a folosit un cuvânt ofensator explicit sexual în timpul emisiunii “Today Show”, informează Reuters. Fonda a fost invitată în emisiune alături de scriitoarea Eve Ensler, pentru a discuta despre piesa acesteia, “Monoloagele Vaginului”, în care femeile vorbesc despre sexualitatea lor utilizând termeni clari despre trup şi referiri la zona genitală. “Mi s-a cerut să fac un monolog numit «Cunt» şi am răspuns: «Nu cred că vreau s-o fac. Am destule pro­bleme». Apoi am venit la New York pentru a o cunoaşte pe Eve, iar acest lucru mi-a schimbat viaţa”, a povestit Fonda. Realizatorii emisiunii nu au putut cenzura cu un semnal sonor cuvântul “cunt” (p..dă). Câteva minute mai târziu, realizatoarea emisiunii, Meredith Vieira, a cerut scuze publicului, spunând că a fost “o scăpare”.

 

Nebunie: “Jocul strangulării” face victime

Cel puţin 82 de tineri americani au murit din 1995 şi până în 2007 angajându-se în aşa-numi­tul joc al strangulării, în care experimentează o stare temporară de fericire prin întreruperea oxigenării creierului, informează Reuters. Reprezentanţii Centrului pentru Prevenirea şi Comba­terea Bolilor din SUA au arătat, într-un raport, că mai mulţi tineri, majoritatea băieţi, iau parte la această practică în care se strangulează, cu mâinile, cu o sfoară sau sunt strangulaţi de o altă persoană. “Ei speră să ajungă la o stare de relaxare şi reverie, după cum au descris-o ei înşişi”, a declarat Robin Toblin, coordonatorul studiului. Raportul lansat de Centru este primul efort la nivel naţional de a stabili impactul acestui joc, din cauza căruia au murit mai mult de 82 de tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani. Jocul mai este cunoscut şi sub numele de “jocul leşinului”, “jocul eşarfei” sau “maimuţa spaţială”.

 

Oscar: Cine va înmâna statuetele?

Tom Hanks, Nicole Kidman şi Harrison Ford sunt doar câteva dintre vedetele de prim rang care vor înmâna statuetele Oscar la 24 februarie, au anunţat organizatorii galei premiilor Academiei americane de film, citaţi de Reuters. Printre vedete se mai numără câştigători ai ediţiei anterioare, precum Helen Mirren (cea mai bună actriţă în rol principal – “Regina”), Forest Whitaker (cel mai bun actor în rol principal – “Ultimul rege al Scoţiei”), Jennifer Hudson (cea mai bună actriţă în rol secundar – “Dreamgirls”) şi Alan Arkin (cel mai bun actor în rol secundar – “Fiecare se crede normal”). Actorul de comedie Jon Stewart va fi, pentru a doua oară în ultimii trei ani, gazda ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar.

 

Iahtul lui Saddam: Vânzarea a fost suspendată

“Ocean Breeze” ar putea fi ocazia vieţii pentru un împătimit al mării care dispune de 24 de milioane de euro. Iahtul specta­culos, în lungime de 82 de metri, ancorat în Portul Nisa, nu este unul oarecare. Este dotat cu nenumărate încăperi şi saloane luxos mobilate, dotate cu televizoare uriaşe, mai multe piscine şi saune, robinete din aur şi geamuri antiproiectil, un minispital, eliport şi – cireaşa de pe tort – un tunel secret pentru a ajunge la un minisubmarin şi a scăpa astfel de eventuali agresori. Pentru că există posibilitatea ca această “bijuterie” să-i fi aparţinut lui Saddam Hussein, vânzătorului i s-a interzis să scoată la vânzare ambarcaţiunea revendicată de statul irakian. Sentinţa cu privire la proprietatea iahtului este aşteptată peste o lună, informează Il Giornale.

 

Ghinion: A spart o vioară din secolul al XVIII-lea

Muzicianul David Garrett s-a împiedicat în timp ce avea la el o vioară din secolul al XVIII-lea, după un concert susţinut la Barbican Hall din Londra, şi a spart-o, relatează Rompres. “O aveam pe umăr şi am căzut pe o scară din beton. Când am deschis cutia, o mare parte din vioara mea G.B. Guadagnini era distrusă”, a povestit el. Instrumentul din 1772 a fost achiziţionat de Garrett în 2003, contra sumei de un milion de dolari. “Mă rog să poată fi reparată. Dacă nu va fi cazul, sper că asigurarea îmi va permite să cumpăr o altă vioară la fel”, a declarat muzicianul în vârstă de 26 de ani. Accidentul a avut loc la 27 decembrie, însă s-a aflat de el abia când artistul s-a întors la Londra pentru un alt concert la Barbican şi le-a spus reporterilor ce s-a întâmplat. Pentru concertul de Valentine’s Day, el a cântat la o vioară Stradivarius împrumutată.

 

Sudan: Urmele celui mai vechi sacrificiu uman

Arheologi francezi au descoperit în nordul Sudanului un mormânt pe care îl consideră urma “celui mai vechi sacrificiu uman” găsită pe continentul african, relatează AFP. Mormântul unui bătrân care datează de 5.500 de ani a fost descoperit de arheologul Jacques Reinold, un francez specialist în Neolitic, la circa 300 de km nord de Khartoum, în localitatea Al-Kadada. Resturile bătrânului erau înconjurate de cele ale altor trei oameni, dar şi doi câini sa­cri­fi­caţi. “Este vorba de dovada celui mai vechi sacrificiu uman găsită vreodată în Sudan, Egipt şi Africa. Nu ştiu de o altă des­co­­perire de această amploare în Africa. Nu avem nici o dovadă atât de evidentă în situri din alte ţări”, a explicat Reinold. Arheologul a descris această des­co­pe­ri­re ca fiind cea mai importantă legată de Neolitic făcută din anii ’90. Această perioadă, descrisă de Reinold ca una dintre etapele esenţiale ale evoluţiei umane, a fost caracterizată de trecerea oamenilor de la vânătoare la agricultură, ceea ce a schimbat pentru totdeauna faţa umanităţii.

 

Zvon: Nelly Furtado, însărcinată

Cântăreaţa canadiană Nelly Furtado (29 de ani), câştigătoare a unui premiu Grammy, va deveni mamă pentru a doua oară, in­for­mea­ză starmagazine.com. Tatăl co­pi­lului este logodnicului său, in­gi­nerul de sunet Demacio Castellon. O sursă apropiată cântăreţei a declarat pentru revista Star că Furtado va face un anunţ oficial când sarcina va fi mai înaintată. Autoarea hitului “Say it Right” mai are o fetiţă în vârstă de 4 ani, Nevis, cu fostul său prieten, DJ Jasper Gahunia. Cei doi s-au des­păr­ţit în 2005, după o relaţie care a durat patru ani. Furtado a de­ve­nit celebră în 2000, o dată cu lan­sa­rea albumului de debut “Whoa, Nelly!”, care a inclus hitul premiat cu Grammy “I’m Like a Bird”. După o perioadă dedicată familiei, a revenit în atenţia publicului în 2006, cu hituri precum “Promiscuous”, “Maneater” şi “All Good Things (Come to an End)”.

 

Sinucideri : Poliţia a salvat 72 de japonezi

Anul trecut, 72 de japonezi au fost salvaţi de la sinucidere de po­li­ţie, care i-a depistat prin interme­diul internetului, unde ei îşi anun­ţa­seră intenţia de a-şi pune capăt zilelor, relatează AFP. În mai mul­te rânduri, persoane care voiau să moară s-au cunoscut pe internet şi şi-au dat întâlnire pentru a-şi sfâr­şi viaţa împreună. Anul trecut, po­li­ţia a identificat 121 de asemenea comunicări şi în 72 dintre ele a re­u­şit să intervină, convingându-le să nu facă gestul fatal. Nouă persoane au fost convinse să renunţe la sinucidere chiar în ultimul moment.

 

La tribunal: Cowboy-ul Dezbrăcat s-a supărat pe Mars

Robert Burck cunoscut sub nu­mele “Cowboy-ul Dezbrăcat” a dat în judecată compania Mars, ce­rând des­pă­gu­biri de 3 milioane de dolari pentru faptul că ima­ginea sa a fost fo­losită ilegal. Potrivit ziarului New York Post, bomboana M&M apare într-un “costum” identic cu cel pe care “Cowboy-ului Dezbrăcat” îl poartă zi de zi în Time Square (Robert Burck apare dezbrăcat pe străzi, pur­tând doar o pălărie, cizme albe, chiloţi şi o chitară în faţa zonei in­ti­me – n.r.). Cazul va fi audiat în curând la un tribunal federal din Manhattan.

×
Subiecte în articol: magazin