x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Simple Minds, concert de ţinută la Bucureşti

Simple Minds, concert de ţinută la Bucureşti

17 Aug 2009   •   00:00

Simple Minds, una dintre cele mai îndrăgite trupe ale anilor ‘80 şi ‘90, va concerta în România, pe 20 noiembrie. Spectacolul se va desfăşura la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului de promovare al noului lor album "Graffiti Soul", lansat în 2009, cu începere de la ora 20.00.



"Graffiti Soul" este cel de-al 15-lea album de studio al trupei Simple Minds. Cu un sound contemporan, dar în acelaşi timp păstrând elementele caracteristice care au definit Simple Minds de-a lungul anilor, "Graffiti Soul" a urcat pe locul zece în topul albumelor din Marea Britanie şi pe locul 9 în European Top 100 Album Chart.  Cu un sound inconfundabil pop-rock şi spectacole live pe măsură, cei de la Simple Minds vor cânta pentru prima oară în Bucureşti. Repertoriul trupei va cuprinde atât hit-urile internaţionale, ca "Don"t You (Forget About Me)", "Alive and Kicking" sau "Belfast Child", cât şi materiale de pe noul album.

Luând fiinţă în 1978, la Glasgow, Scoţia, artiştii de la Simple Minds se pot mândri cu 20 de piese care au ajuns în Top-urile 20 internaţionale, în decursul celor peste trei decenii de carieră. Trupa a avut vânzări de peste 35 de milioane de albume, cinci albume pe locul 1 şi a fost votată cea mai bună trupă live de prestigioasa revistă Q. De-a lungul anilor, Simple Minds au avut nenumărate turnee de stadion, majoritatea sold-out, incluzând trei show-uri în cadrul cărora au fost headlineri pe Stadionul Wembley.

Vocea solistului Jim Kerr este considerată una dintre cele mai bune de pe scena pop-rock, iar stilul Simple Minds a influenţat trupe ca The Killers, Muse, Keane, Moby şi Manic Street Preachers. În prezent, trupa este compusă din membrii fondatori Jim Kerr, Charlie Burchill (chitară, clape) şi bateristul Mel Gaynor, alături de Andy Gillespie (clape) şi Eddie Duffy (chitară bas).

×
Subiecte în articol: magazin