x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Spania / O lună de film românesc la Madrid

Spania / O lună de film românesc la Madrid

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Feb 2008   •   00:00
Spania / O lună de film românesc la Madrid

12:15 • Şase lungmetraje româneşti, printre care "Moartea domnului Lăzărescu", premiat la Cannes în 2005, dar şi trei scurtmetraje, inclusiv câştigătorul de la Sundance din 2007, "Lampa cu căciulă", rulează timp de aproximativ o lună la Madrid, anunţă oganizatorii, Institutul Cultural Român Madrid.

Şase lungmetraje româneşti, printre care "Moartea domnului Lăzărescu", premiat la Cannes în 2005, dar şi trei scurtmetraje, inclusiv câştigătorul de la Sundance din 2007, "Lampa cu căciulă", rulează timp de aproximativ o lună la Madrid, anunţă oganizatorii, Institutul Cultural Român Madrid.

PROGRAM. Filmul lui Cristi Puiu, "Moartea domnului Lăzărescu", deschide ciclul de film românesc de la Madrid, pe 6 februarie. În programul organizat de Institutul Cultural Român Madrid vor rula şi "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" de Cătălin Mitulescu, premiat în secţiunea Un Certain Regard la Cannes în 2006, şi cel mai recent lungmetraj al lui Nae Caranfil, "Restul e tăcere". O dezbatere despre noul film românesc este organizată pe 21 februarie, cu participarea regizorului Cătălin Mitulescu, criticului de film Alex. Leo Şerban, dar a doi reprezentanţi ai Spaniei, Carlos F. Heredero (Cahiers du Cinema, Spania) şi Guillermo Altares (Babelia- EL PAÍS). Alte trei lungmetraje româneşti vor rula la Madrid, la Casa Encendida: "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu, premiat cu Camera d'Or la Cannes în 2006, "Hârtia va fi albastră" de Radu Muntean, premiat în Antalya şi la Cottbus, şi "California dreamin'", de Cristian Nemescu, laureat la Cannes cu trofeul secţiunii Un Certain Regard în 2007. Programul de filme include şi trei scurtmetraje româneşti, ce vor rula pe 19 martie, "Lampa cu căciulă", de Radu Jude, premiat la Sundance, dar şi "Marilena de la P7", de Cristian Nemescu şi "Bricostory", de Andreea Păduraru.

.

×
Subiecte în articol: magazin madrid