x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Star Wars 7 a dat industriei jucăriilor un mult așteptat impuls

Star Wars 7 a dat industriei jucăriilor un mult așteptat impuls

24 Dec 2015   •   13:18
Star Wars 7 a dat industriei jucăriilor un mult așteptat impuls

"Star Wars: Trezirea forţei", cel mai recent film din franciza ştiinţifico-fantastică, a depăşit orice record de încasări, a restabilit imaginea studiourilor Walt Disney ca un gigant în industria media şi a dat, de asemenea, un impuls industriei jucăriilor tradiţionale care se confruntă de mai mulţi ani cu concurenţa formelor digitale de divertisment, transmite CNBC.

În primul weekend de la lansare, "Star Wars: Trezirea forţei" a generat încasări de 238 milioane de dolari în SUA şi 517 miliarde de dolari la nivel global. Analiştii se aşteptau ca 'Star Wars: Trezirea Forţei' , a cărui producţie a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari, să devină filmul cu cele mai mari încasări în primul weekend prognozând că ar putea deveni chiar filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Deocamdată filmele cu cele mai mari încasări totale sunt două producţii ale regizorului James Cameron, "Avatar" cu 2,78 miliarde de dolari şi "Titanic" cu 2,18 miliarde de dolari.

Experţii cred că popularitatea francizei Star Wars, alături de cererea pentru produse promoţionale marca Star Wars, ar putea oferi o gură de oxigen pentru jocurile şi jucăriile tradiţionale.

Un raport elaborat de IHS Maritime & Trade estimează că în 2015 importurile de jucării în SUA ar urma să crească cu 10,9% în ritm anual până la 581.053 containere, graţie cererii pentru produse din franciza Star Wars. Raportul subliniază că importurile de jucării în SUA au înregistrat scăderi anuale între 2011 şi 2013 pentru ca în 2014 să înregistreze o creştere modestă de 3%.

Economistul şef de la IHS Maritime & Trade şi autorul raportului, Mario Moreno, a subliniat că cererea pentru produse din franciza Star Wars va rămâne la un nivel ridicat şi în 2016. 'Dacă ne uităm la situaţia din 2014, acelaşi lucru s-a întâmplat cu produsele lansate după filmul de animaţie Frozen' a spus Moreno, adăugând că şi în prima jumătate a acestui an a existat o cerere consistentă pentru jucării inspirate de franciza Frozen.

Cu toate acestea, şansele ca jocurile şi jucăriile tradiţionale să înregistreze o creştere de două cifre şi în 2016 va fi condiţionată de lansarea de către Disney sau un alt producător să lanseze un nou film de succes, susţine Mario Moreno.

Unul din factorii care limitează creşterea vânzărilor de jucării tradiţionale sunt progresele tehnologice. 'În prezent copii din SUA şi din întreaga lume joacă jocuri pe tablete sau console de jocuri video' a subliniat Mario Moreno.

Datele culese de Euromonitor estimează că jocurile şi jucăriile tradiţionale din SUA vor ajunge la o valoare de 22,4 miliarde de dolari până la finele lui 2015 urmând ca până în 2019 să înregistreze o creştere modestă până la 23,4 miliarde de dolari. În schimb, piaţa jocurilor video va creşte de la 20,1 miliarde de dolari în 2015 până la 22,6 miliarde de dolari în 2019.

Sursa: AGERPRES 

×