x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Stefan si Cosmina, doi rai printre "Baieti buni"

Stefan si Cosmina, doi rai printre "Baieti buni"

21 Apr 2005   •   00:00

VEDETE
Din 24 aprilie, de la 21.45, Pro TV lanseaza o productie inedita - serialul "Baieti buni". In fiecare duminica, baietii buni, al caror lider este Florin Calinescu, declara razboi deschis Mafiei, al carei capo di tutti capi este nimeni altul decat Stefan Banica, secondat de Cosmina Pasarin.

De ce ai acceptat propunerea de a juca in "Baieti buni"?

Stefan: In primul rand, pentru ca mi s-a propus un rol special, interesant, acela de mafiot. In al doilea rand, imi place serialul ca mod de productie si ca gandire. Se inregistreaza in regim de film de lungmetraj. Fiecare episod a avut un alt regizor. Intr-un fel, e bine, pentru ca pot sa lucrez cu oameni proaspeti, care vin cu idei noi. Intr-un fel, nu stiu daca e bine, pentru ca se pierde din unitate. Un al treilea argument e acela ca m-am reintalnit cu o parte din colegii pe care i-am avut alaturi in alte filme - George Alexandru, Razvan Vasilescu - , dar am si intalnit actori alaturi de care nu am mai jucat, cum e Dragos Bucur, spre exemplu.

Cosmina, cum a venit pentru tine propunerea de a juca intr-un film, avand in vedere ca e prima ta experienta de acest gen?

Cosmina: A fost foarte simplu - am fost chemata la casting, am facut ce am crezut eu de cuviinta in privinta interpretarii si se pare ca am fost convingatoare.

Cum ai caracteriza interpretarea unui personaj?

Cosmina: Pot spune ca nu e deloc o treaba usoara, mai ales daca este vorba despre un personaj negativ, asa cum este al meu. Felul meu de a fi este foarte diferit de cel al Guvidei, nu avem mai nimic in comun, dar, de fapt, in asta consta provocarea. In final, interpretarea unui personaj este de fapt o provocare de a fi altfel decat esti tu de fapt.

Ma gandeam ca poate ai puncte comune cu Guvida, de vreme ce trebuie sa o transpui intr-un mod autentic.

Cosmina: Punctele noastre comune sunt putine. Sunt o fire la fel de pasionala si la fel de ambitioasa, dar mult mai toleranta decat ea cand vine vorba de cei din jur. Ma bucur de viata la fel de mult si traiesc cu aceeasi satisfactie reusitele. Tot ce nu apare pe aceasta lista tine strict de viziunea mea asupra personajului, de ajutorul regizorului si de interpretare.

Stefan, ai jucat mai tot timpul roluri pozitive, de june-prim, iar acum ai parte de o provocare - esti mafiot. Cum e sa faci un rol contrar celor interpretate pana acum?
Stefan: Cam pana prin ’90, exista o delimitare stricta intre ceea ce insemna personaj pozitiv si cel negativ, pentru ca asa eram nevoiti sa construim caracterele. Astazi nu se mai pune problema in acesti termeni. Adica, ce, personajul pozitiv nu are si el defecte? Personajul negativ nu are si el calitati? Acum, actorul trebuie sa joace orice i se da si orice poate sa faca. Confuzia intre rol si actor e o greseala, cu atat mai mult cu cat actorul poate interpreta, prin meseria lui, o paleta imensa de caractere. E adevarat ca genul meu, incepand din adolescenta, a fost de baiat bun, care intotdeauna duce lucrurile la bun sfarsit…

De aceasta data insa, vei crea probleme!
Stefan: Bine, am mai interpretat, sa zicem, personaje seminegative, dar niciodata pentru televiziune. Este o provocare. In mare parte, personajele din "Baieti buni" sunt luate din realitatea romaneasca si farmecul lor consta in faptul ca ele arata cum se comporta majoritatea dintre noi, inclusiv in show-bizz, inclusiv in sfera politicului sau chiar in mediile astea mondene. De cele mai multe ori, in loc sa fim noi insine, tot incercam sa-i copiem pe cei de afara. Personajul meu, Ciupanezul, desi e unul "rau", are haz. Hazul vine din combinatia dintre a te da ceea ce nu esti de fapt si autenticitatea individului.

In afara de faptul ca e rea, prin ce elemente ai mai putea-o portretiza pe Guvida?
Cosmina: Guvida este destul de hotarata, este perseverenta cand vine vorba de realizarea scopului propus. Trece mereu prin tot felul de stari, cauta intens laudele Ciupanezului, traieste cu satisfactie deosebita reusitele, iar in situatii de criza isi pastreaza sangele rece.

De ce e rea, pana la urma?
Cosmina: Este rea pentru ca se invarte intr-o lume destul de dura, careia trebuie sa-i faca fata. Sa nu uitam ca Ciupanezul este un tip destul de periculos. De cele mai multe ori, ea trebuie sa faca fata tensiunii dintre ei. El este foarte impulsiv si foarte agresiv si cred ca, daca ar fi fost o fata buna, ar fi murit in primul episod... (rade) Are, in schimb, in ciuda aparentelor, si o latura umana. Demonstreaza ca stie sa iubeasca si investeste in relatia cu Ciupanezul multa afectivitate, sensibilitate, toleranta, dar si foarte multa discretie.

Cum l-ai analiza pe Ciupanezul?
Stefan: Este un tip care gandeste extrem de repede in situatii-limita. De obicei, majoritatea dintre noi se blocheaza in situatii de acest gen. E un tip periculos, se intalneste cu moartea zilnic, dar stie cum s-o evite. E un tip care are o spoiala de cultura adunata din experienta de viata - oamenii pe care i-a intalnit, lucrurile pe care le-a vazut. Chiar asculta muzica clasica! E un tip care incearca sa fie stilat si incearca sa fie asemeni idolului sau. Este vorba de unul dintre personajele-cheie ale societatii romanesti, adica un individ corupt, din Guvern. Ciupanezul vede in el un maestru si-si doreste sa ajunga asemenea lui, sa aiba putere de influenta. Chiar daca Ciupanezul e un tip fara scrupule, are si o parte frumoasa - e capabil sa aiba o relatie, e capabil sa ajute.

Da-mi un exemplu de cum reactioneaza Ciupanezul in situatii-limita.
Stefan: De pilda, e o scena cand se intalneste cu seful Mafiei ruse. In mod normal, ar trebui sa se declanseze un macel intre cele doua clanuri - cel al lui Ciupanezul si cel al rusilor, dar apare Politia pe-acolo. Ciupanezul isi da seama de pericol si da o explicatie haioasa Politiei - spune ca s-au intalnit acolo ca sa joace fotbal. "Ce faceti, ma, radeti de noi?", zic politistii. "Nu, dom’ne, ne-am intalnit aici ca sa jucam fotbal."

Spuneai ca e capabil sa aiba o relatie. Ce inseamna Guvida pentru Ciupanezul si viceversa?
Stefan: In afara de o atractie sexuala foarte puternica, intre ei se leaga modul acesta de viata periculos. Nu le displace, ba, din contra, adora genul acesta de situatii extreme.

Cosmina: Cred ca Ciupanezul este idolul ei. Pe langa faptul ca il iubeste la nebunie, cred ca este in stare sa si omoare pentru el sau poate a facut-o deja, cine stie... Veti vedea in serial. (rade)

De ce a ajuns sa umble cu unul ca el, in primul rand?
Cosmina: Pentru ca trecutul ei nu e prea roz si pentru ca ii cam place sa se joace cu focul. Pentru ea viata este o lupta continua si foarte dura.

E 100 % femeia lui sau mai calca pe alaturi?
Cosmina: Este evident ca ii este fidela. Cred ca nici nu ar avea curaj sa calce pe alaturi, pentru ca nu trebuie sa uitam ca Ciupanezul este liderul lumii interlope si orice miscare a ei este atent monitorizata.

Care este personajul pozitiv care va intra cu Ciupanezul in conflict direct?
Stefan: Sunt doi politisti interpretati de Cabral si Dragos Bucur. Ei sunt practic "baietii buni", care nu se vor intelege niciodata cu Ciupanezul.

Care este raportul dintre Ciupanezul si baietii rai?
Stefan: Gasca lui Ciupanezul nu este foarte personalizata. Sunt cativa oameni care vor disparea pe parcursul primelor episoade. Ciupanezul impune frica si respect si de aceea cam toata lumea vrea sa-i faca felul: si politistii, si lumea interlopa. Nu este un personaj iubit de lumea interlopa, dimpotriva. Relatia pe care Ciupanezul o are cu baietii lui este exact ca-n Mafie: cine nu mai este necesar dispare si cine deranjeaza, la fel.

Ciupanezul impune frica si respect si de aceea cam toata lumea vrea sa-i faca felul: si politistii, si lumea interlopa. - Stefan Banica Jr., alias Ciupanezul

Guvida este rea pentru ca se invarte intr-o lume destul de dura, careia trebuie sa-i faca fata. Are, in schimb, in ciuda aparentelor, si o latura umana. Demonstreaza ca stie sa iubeasca si investeste in relatia cu Ciupanezul multa afectivitate, sensibilitate, toleranta, dar si foarte multa discretie. - Cosmina Pasarin, alias Guvida

Ciupanezul e un tip periculos, se intalneste cu moartea zilnic, dar stie cum s-o evite. - Stefan Banica Jr., alias Ciupanezul

RAI SI BUNI
Serialul "Baieti buni", produs de MediaPro Pictures, beneficiaza de nume cu rezonanta in lumea filmului, teatrului si televiziunii: Florin Calinescu (comisarul Anton Marcu), Razvan Vasilescu (procurorul Caragea), George Alexandru (Igor Stepanovici), Stefan Banica (Ciupanezul), Dragos Bucur (Boboc), Cabral (Balan), Tudor Aaron Istodor (Dinu). Alaturi de acestia, in serial joaca si actorii Dan Astilean, Mihai Calin, Ion Grosu, Dragos Stemate, Bogdan Talasman, Gabriel Fatu, Ioana Flora, Valentina Fatu, Adriana Schiopu, Cristian Iacob, Emil Hostina, Mihai Dinvale, Alexandru Jitea, Ion Grosu, Iulian Enache, Vitalie Ursu, Petru Ciobanu, Ioana Abur, Stefan Ion. Cosmina Pasarin, Anne Marie Paraschivescu sau Oana Maiuga se afla la prima experienta actoriceasca si, dupa spusele producatorilor, au facut fata cu brio.
×
Subiecte în articol: ştefan buni ciupanezul