x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Steven Spielberg vrea să producă un remake după Harvey

Steven Spielberg vrea să producă un remake după Harvey

03 Aug 2009   •   00:00

Steven Spielberg vrea să regizeze un remake după "Harvey" (1950), de Henry Koster, ecranizarea piesei de teatru cu acelaşi nume de Mary Chase, în care personajul principal susţine că cel mai bun prieten al său este un iepure uriaş şi invizibil, relatează bbc.co.uk.



Remake-ul lui Spielberg va fi o coproducţie a companiei acestuia, DreamWorks Studios, cu 20th Century Fox. Casting-ul pentru acest film este în derulare, iar producţia este programată să debuteze la începutul lui 2010. Potrivit unui reprezentant 20th Century Fox, filmul ar putea ajunge în cinematografele din SUA până la sfârşitul anului viitor. Filmul original, din 1950, a avut la bază piesa de teatru a lui Mary Chase, premiată cu Pulitzer şi montată într-un spectacol pe Broadway.

Personajul principal, Elwood, şi-a adus sora şi nepoata la disperare, pentru că, deşi pare un om normal, el povesteşte tuturor despre un prieten nedespărţit, invizibil - un iepure uriaş, ce poartă numele de Harvey. Când sora lui încearcă să-l interneze într-un sanatoriu, medicii cred ca ea este bolnavă. Încurcăturile se ţin lanţ, iar Harvey, deşi invizibil, este tot mai prezent în viaţa simpaticului Elwood.

James Stewart, care îl interpretează pe Elwood, a fost nominalizat la premiul Oscar, pentru acest rol, în timp ce partenera sa, Josephine Hull, a câştigat Oscarul, dar şi Globul de Aur, pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Steven Spielberg, care a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, în 1993, pentru "Lista lui Schindler", şi în 1998, pentru "Salvaţi soldatul Ryan", lucrează în prezent, la Los Angeles, la filmul "The Adventures Of Tintin: Secret Of The Unicorn".

×
Subiecte în articol: magazin