x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Noi 2008   •   00:00

Kiefer Sutherland / "Închisoarea m-a ajutat să mă las de fumat"
Actorul Kiefer Sutherland a dezvăluit că perioada petrecută în închisoare l-a ajutat să se lase de fumat, relatează Agerpres. Starul − condamnat la 48 de zile de detenţie în decembrie 2007, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului − a declarat că în pofida faptului că statul după gratii a fost o experienţă groaznică, aceasta i-a oferit totuşi posibilitatea să scape de dependenţa de nicotină. "Problema cu alcoolul nu era una gravă, întrucât beam ocazional. În închisoare am aflat însă că pot să mă las de fumat. Fumez foarte rar acum, iar în curând mă voi lăsa definitiv", a declarat Sutherland, în vârstă de 41 de ani.



Endeavour / Un astronaut şi-a pierdut în spaţiu trusa de scule
Unul dintre membrii echipajului navetei spaţiale Endeavour, care a efectuat marţi prima dintre cele patru ieşiri autonome în spaţiu prevăzute în cadrul misiunii pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), şi-a pierdut în spaţiu trusa de scule, a anunţat NASA, transmite Agerpres. Astronautul Heidemarie Stefanyshyn-Piper şi-a pierdut în spaţiu trusa de scule în timp ce încerca să repare mecanismul de rotaţie blocat al unuia dintre cele trei panouri solare ale ISS, conform imaginilor transmise în direct de postul de televiziune al NASA. Responsabilul cu coordonarea ieşirilor autonome în spaţiu, denumite oficial "activităţi extravehiculare", de la centrul de control din Houston (Texas) a precizat că trusa de scule a celui de-al doilea astronaut ieşit în afara ISS, Steve Bowen, a fost suficientă pentru a duce la bun sfârşit reparaţia sistemului de rotaţie al panoului solar. Pierderea de obiecte în spaţiu, în apropiere de ISS, poate fi periculoasă, aceste obiecte putându-se lovi de staţia orbitală, motiv pentru care NASA monitorizează cu atenţie traiectoriile şi vitezele de deplasare ale acestor obiecte.

Sigourney Weaver: Rolul din Alien m-a învăţat să fiu mamă
Actriţa americană Sigourney Weaver a declarat că rolul din celebrul film horror Alien a ajutat-o să se pregătească pentru rolul de mamă. Vedeta de 59 de ani − care în film o întruchipează pe curajoasa Ellen Ripley − a declarat că rolul i-a oferit perspectiva creşterii propriilor copii. "Seria Alien m-a ajutat să văd ce rol complex este cel de mamă. M-am gândit la acele femei care trebuie să se confrunte cu o grămadă de probleme, dar care trebuie să rămână pe picioare, pentru copiii lor", a declarat Weaver, citată de site-ul Bang Showbiz. Actriţa − care are o fiică Charlotte, de 18 ani − a mai precizat că este atrasă de rolurile în care trebuie să-şi folosească instinctele materne.

Japonia / Şeful unei campanii anti-alcool, arestat după ce s-a suit beat la volan
Un înalt oficial din cadrul poliţiei din Tokyo, însărcinat cu şefia departamentului pentru combaterea consumului de alcool la volan, a fost arestat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, relatează Agerpres. Inspectorul, care se întorcea acasă de la un eveniment anti-alcool, a fost supus testului de alcoolemie după ce s-a izbit de o altă maşină şi a ieşit de pe carosabil, în localitatea Ibaraki. "Mirosea puternic a băutură şi nu putea să stea drept", a declarat un reprezentant al poliţiei. Şeful Comisiei naţionale pentru siguranţa publică, Tsutomu Sato, a declarat că faptele inspectorului sunt inadmisibile şi că împotriva acestuia vor fi luate măsuri severe.

A urinat pe ceafa unui poliţist
Un american de 35 de ani riscă închisoarea după ce a urinat pe ceafa unui poliţist care-l prinsese beat la volan, relatează Agerpres. Poliţistul l-a oprit pe şofer pe dreapta după ce a acesta a condus în mod haotic şi a lovit un stâlp de beton, la o benzinărie din Sheboygan, Wisconsin. După ce a ieşit din maşină, bărbatul a fost supus testului de alcoolemie, pe care bineînţeles l-a picat. În timp ce era transportat la secţie, şoferul a urinat în spatele maşinii, jetul nimerindu-l şi pe poliţist în ceafă. Bărbatul riscă 15 ani de închisoare.

Un homeless din SUA somat să plătească 101 milioane de dolari după ce a provocat două incendii
Un bărbat fără adăpost din Statele Unite ale Americii, găsit vinovat în februarie de provocarea a două incendii în California, a fost condamnat luni de o instanţă din Los Angeles la aproape patru ani de închisoare şi a fost somat să plătească despăgubiri de peste 101 milioane de dolari, relatează Agerpres Steven Emory Butcher, 50 de ani, a fost găsit vinovat în februarie de provocarea a două incendii în pădurea naţională Los Padres, în 2002 şi 2006, iar sentinţa a fost pronunţată luni. Potrivit Departamentului de supraveghere a pădurilor şi prevenire a incendiilor din California, focul din 2006 a făcut ravagii mai mult de o lună şi a mistuit 66.000 de hectare de vegetaţie, iar stingerea sa a costat peste 78 de milioane de dolari. El a provocat rănirea a 18 persoane, a distrus 11 imobile şi a fost declarat al cincilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei. Incendiul din 2002 a devastat 28 de hectare, notează AP.

Moş Crăciun nu e de încredere, conform unui nou studiu
Bărbaţii cu faţă rotundă, maxilar nu foarte pronunţat, sprâncene subţiri, ochi deschişi la culoare, nări mici, gură mare, buze subţiri şi fără barbă sau mustaţă sunt consideraţi cei mai de încredere, conform unui nou studiu, preluat de ziarul The Guardian. Ghinion pentru premierul britanic Gordon Brown, care cu ale sale sprâncene stufoase, nări largi, gură mică şi faţă încruntată, intră în categoria bărbaţilor care nu par deloc de încredere, spre deosebire de rivalul său David Cameron, înzestrat de natură cu un chip fin, rotund şi rozaliu, fără păr pe faţă şi cu trăsături feminine. Prin urmare, potrivit concluziilor studiului realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea Kent, David Cameron, liderul Partidului Conservator, va avea mai multe şanse de reuşită în viitoarele alegeri, întrucât chipul său îi va convinge pe alegători că este un om de încredere. Studiul nu este însă luat în serios de prea mulţi cercetători, în contextul în care rezultatele sale nu se aplică în exemple din viaţa reală. Figuri importante ale religiei, precum Iisus Hristos şi Moise, nu intră deloc în categoria celor cu trăsături de încredere şi totuşi ei au fost urmaţi de grupuri mari de oameni, fiind veneraţi şi astăzi. La fel şi în cazul arhiepiscopului de Canterbury, al lui Fidel Castro sau al lui... Moş Crăciun. Nu-l lăsaţi pe Moş Crăciun pe hornul casei dumneavoastră, nu e de încredere!

Arestat fără permis de conducere... a 61-a oară

Un norvegian de 24 de ani a compărut luni în faţa unui tribunal în vederea plasării în detenţie provizorie după ce a fost prins la volanul unui vehicul fără permis de conducere de 61 de ori, relatează Agerpres. "I-am fi confiscat maşina, dacă ar fi avut una, însă problema este că împrumută maşinile altora", a declarat Svein Noeklegaard, şeful poliţiei din Skien (sud), pentru ziarul local Varden. "Ultima dată, conducea şi cu numere false de înmatriculare", a adăugat el. Încăpăţânarea i-a adus deja tânărului 12 condamnări în justiţie. "A fost eliberat în octombrie după ce a executat ultima pedeapsă, însă a fost prins deja de patru ori fără permis de atunci", a precizat poliţistul.

×
Subiecte în articol: magazin declarat