x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Strada lemurilor

Strada lemurilor

de Adriana V. Paduraru    |    10 Ian 2008   •   00:00

“Strada Lemurilor” este o teleserie cu animale, care urmăreşte viaţa a două clanuri rivale de lemuri cu coada ine­lată, în frumoasa rezervaţie prote­ja­­tă Berenty, în sud-estul Madagasca­ru­­lui

“Strada Lemurilor” este o teleserie cu animale, care urmăreşte viaţa a două clanuri rivale de lemuri cu coada ine­lată, în frumoasa rezervaţie prote­ja­­tă Berenty, în sud-estul Madagasca­ru­­lui. Cele două clanuri sunt vecine, dar nu se iubesc deloc. Gelozia cu care fie­­care dintre ele îşi apără teritoriul ge­ne­­rează adesea încleştări violente, iar nu­meroasele încălcări ale graniţelor echivalează, în general, cu o declaraţie de război. Conflicte interne şi agresi­uni în lupta pentru dominaţie; masculi singuratici, adevăraţi hoinari oportunişti care încearcă să se alăture unuia sau altuia dintre clanuri; nou-născuţi şi tineri care fac ravagii, precum şi ameninţarea constantă a şerpilor, a şoimilor şi războaielor teritoriale – toate acestea ne asigură că viaţa lemurilor este plină de culoare.

 

MATRIARHAT. Fiecare trupă este condusă de o femelă dominantă, pentru că în societatea lemurilor cu coadă inelată fetele au un rang superior băieţilor. Gaşca Cimitirului este condusă de Crystal. Membrii acestei trupe sunt rude între ei, aşa că formează un grup liniştit şi mulţumit, care îşi petrece timpul pe teritoriul propriu, adăpostit de un gard de agave ţepoase. Întâmplător, este vorba despre un cimitir străvechi. Vecinii lor nărăvaşi, Trupa Tornado – condusă de Electra, o femelă singuratică şi paranoică – formează un grup complet diferit, deloc calm. Este alcătuit din trei familii separate, fiecare do­rindu-şi să ocupe poziţia dominantă, ca urmare, certurile dintre membrii clanului sunt foarte frecvente, iar situaţia nu rămâne niciodată rela­xată prea mult timp.

×
Subiecte în articol: documentar