x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA- Comandament special pentru combaterea atacurilor informatice

SUA- Comandament special pentru combaterea atacurilor informatice

de Jurnalul National    |    19 Sep 2007   •   00:00

Forţele aeriene americane au infiinţat un comandament special menit să combată atacurile care vizează reţelele informatice sau sistemele de comunicaţie digitală.

Statele Unite sunt tot mai preocupate de riscul sporit pe care il prezintă atacurile informatice, Pentagonul a recunoscut că a fost ţinta unor tentative de atacuri informatice provenind din "mai multe ţări". Potrivit presei, hackerii chinezi sunt cei care au lansat in iunie o operaţiune de piratare a sistemului informatic care deserveşte cabinetul secretarului american al Apărării, Robert Gates.

Noul comandament, infiinţat la baza aeriană de la Barksdale din statul Louisiana, va fi inlocuit intr-un an de zile cu un prim comandament permament din cadrul forţelor aeriene americane, a cărui activitate va fi dedicată in intregime operaţiunilor de piraterie informatică.

Aceastră structură "va instrui şi va echipa militari din cadrul forţelor aeriene pentru a derula operaţiuni in spaţiul cibernetic, suplinindu-le pe cele aeriene şi spaţiale", a declarat generalului Charles Ickes.

Hackerii vor avea ca scop exploatarea lacunele de securitate a reţelelor informatice pentru a deturna informaţii, extinde viruşi sau saturararea acestor reţele printr-un flux puternic de date.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin