x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA susţin că relaţia cu Moscova va rămîne greoaie

SUA susţin că relaţia cu Moscova va rămîne greoaie

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Mai 2008   •   00:00

Casa Albă a spus miercuri că se aşteaptă ca diplomaţia rusă să nu se schimbe după preluarea puterii de către Dmitri Medvedev şi că Washingtonul şi Moscova vor continua să aibă acorduri şi dezacorduri, relatează AFP.

Casa Albă a spus miercuri că se aşteaptă ca diplomaţia rusă să nu se schimbe după preluarea puterii de către Dmitri Medvedev şi că Washingtonul şi Moscova vor continua să aibă acorduri şi dezacorduri, relatează AFP.

OPINII DUPĂ ÎNSCĂUNARE. "Un nou preşedinte al Rusiei a fost învestit, ne aşteptăm la continuitate în politica externă rusă, înseamnă că vor fi domenii în care vom avea acorduri şi domenii în carte vom avea dezacorduri. Preşedintele se aşteaptă să aibă relaţii bune cu Medvedev şi va discuta cu el foarte deschis în domeniile în care avem dezacorduri ", a declarat Stephen Hadley, consilier pentru securitate naţională. Casa Albă a citat acţiunile ruse faţă de Georgia printre cele mai recente motive de dezacord. Statele Unite consideră că aceste acţiuni "ţin de domeniul provocării şi sunt foarte îngrijorătoare". Însă Casa Albă a afirmat necesitatea cooperării între cele două mari puteri şi a vorbit despre importanţa pe care Bush o acordă raporturilor personale şi dorinţei sale de a stabili cu Medvedev o relaţie asemănătoare cu cea pe care a avut-o cu Vladimir Putin. Medvedev a devenit oficial, miercuri, al treiela preşedinte al Rusiei. El a peluat funcţia într-un moment delicat al relaţiilor cu SUA. Bush se bucură că va lucra cu el şi "îi doreşte să reuşească în noua funcţie", a declarat purtătorul de cuvânt Dana Perino. Ea a spus că Bush îl va suna în curând pe Medvedev pentru a-l felicita şi că cei doi vor începe din acel moment noua etapă a relaţiilor bilaterale. Intenţia lui Bush este de a avea cu Medvedev "relaţii bune, aşa cum a avut cu Putin, relaţii prin care să discute deschis şi să coopereze pe chestiuni ca acordul nuclear semnat miercuri", a spus ea. Potrivit lui Perino, Bush a avut cu Medvedev "o întâlnire pozitivă la Soci", la începutul lui aprilie. Ea a mai spus că se aşteapătă ca prima întâlnire a celor doi în calitate de preşedinţi să aibă loc la summitul ţărilor industrializate, din iulie, în Japonia.

×
Subiecte în articol: magazin medvedev