x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sudan - Ayman al-Zawahiri cere musulmanilor să atace trupele de pace din Darfur

Sudan - Ayman al-Zawahiri cere musulmanilor să atace trupele de pace din Darfur

de Jurnalul National    |    20 Sep 2007   •   00:00

Ayman al-Zawahiri, al doilea in ierarhia reţelei al-Qaida, le-a cerut musulmanilor din Sudan să lupte impotriva forţelor Uniunii Africane şi a membrilor unei forţe de pace ONU care urmează să fie staţionată in regiunea Darfu.



Ayman al-Zawahiri, al doilea in ierarhia reţelei al-Qaida, le-a cerut musulmanilor din Sudan să lupte impotriva forţelor Uniunii Africane şi a membrilor unei forţe de pace ONU care urmează să fie staţionată in regiunea Darfur, relatează Reuters.

Intr-o inregistrare video de 80 de minute care face referiri la mai multe conflicte, al-Zawahiri a criticat decizia preşedintelui sudanez Omar Hassan al-Bashir de a accepta rezoluţia ONU privind operaţiunea comună Uniunea Africană - ONU, care va implica staţionarea a 26.000 de militari in Darfur.

"Bashir a anunţat inainte că se va opune desfăşurării de trupe internaţionale in Darfur (...), dar a fost o minciună (...), iar el a dat inapoi pas cu pas pănă a fost de acord cu orice i s-a impus", afirmă al-Zawahiri in inregistrarea publicată joi.

El l-a acuzat pe Bashir că şi-a abandonat "fraţii musulmani" pentru a mulţumi Statele Unite şi a declarat că preşedintele sudanez nu mai merită protecţie din partea musulmanilor. "Mă adresez naţiunii de mujahedini din Sudan şi ii reamintesc că astăzi este un mare test şi mujahedinii tineri, fii ai Sudanului, trebuie să organizeze jihadul impotriva forţelor care invadează Darfurul, aşa cum fraţii lor au organizat rezistenţa in Afganistan, Irak şi Somalia", adaugă al-Zawahiri.
  • Mediafax


×
Subiecte în articol: magazin