x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Supravieţuitorul

Supravieţuitorul

24 Aug 2007   •   00:00

Sergiu Nicolaescu a terminat filmările la "Supravieţuitorul", urmănd să treacă la montarea filmului, pentru a-l lansa in cinematografe la inceputul lunii decembrie.

Sergiu Nicolaescu a terminat filmările la "Supravieţuitorul", urmănd să treacă la montarea filmului, pentru a-l lansa in cinematografe la inceputul lunii decembrie. Noul lungmetraj produs de MediaPro Pictures cu sprijinul CNC a insemnat 41 de zile de filmare, 31.000 de metri de peliculă, o distribuţie formată din 45 de actori şi o echipă de 84 de persoane.

DISTRIBUŢIE. Sergiu Nicolaescu este implicat in film intr-o triplă ipostază: de regizor, co-scenarist şi actor. Alături de el sunt prezenţi actori cunoscuţi ca Vladimir Găitan, Ion Riţiu, Cristi Iacob şi George Mihăiţă, dar şi vedete ca Lucian Viziru şi Ileana Lazariuc, Simona Pătruleasa şi Cristina Rus. De asemenea, in film va apărea Loredana. "Supravieţuitorul" il are in prim-plan pe celebrul comisar Moldovan şi vine la o distanţă de 26 de ani după "Duelul", ultimul film din serie. Celelalte lungmetraje sunt, in ordinea lansării: "Cu măinile curate", "Ultimul cartuş", "Un comisar acuză" şi "Revanşa". "După ce-am lansat «Duelul» mi-a fost clar că nu mai aveam cum să fac film poliţist, regimul nu mi-ar mai fi permis", a explicat Sergiu Nicolaescu. "A urmat apoi perioada aceea de căţiva ani după Revoluţie cănd s-au făcut foarte puţine filme romăneşti. Ideea de a continua seria «Comisarul» apăruse de multă vreme, dar scenariul l-am scris abia acum un an şi jumătate", mărturiseşte el.

INCIDENT. La un moment dat, in timpul filmărilor, Nicolaescu şi-a rupt măna. "N-am avut nici o problemă - cănd trebuia să filmez imi scoteam ghipsul. De altfel, nu e nici prima oară cănd mi se intămplă. Am mai avut o mănă ruptă in timpul filmărilor pentru «Mircea», insă atunci n-am putut să-mi scot ghipsul, aşa că a trebuit să-mi fie legată sabia de mănă. Mi-am mai rupt şi o coastă in timp ce filmam «Mihai Viteazul»... Oricum, ce-a fost mai greu a trecut", a adăugat el.

Energie la 77 de ani...

Pe platourile de filmare, Nicolaescu are o energie debordantă. Este ca la 20 de ani. Neelegant spus, ii "birjăreşte" pe toţi. Dar oamenii care il cunosc tiu la ce să se aştepte din partea "comisarului". Cu căteva săptămăni in urmă şi-a rupt măna la filmări in timp ce ii arăta actorului Vladimir Găitan cum se cade de pe cal. Aşa că o bună parte din film

a filmat cu ghipsul sau şi l-a scos atunci cănd a fost nevoie. Ce doctor ar fi putut să se opună pe platoul "comisarului"?

×
Subiecte în articol: magazin