x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Terapie anti-shopping: Pălmuirea!

Terapie anti-shopping: Pălmuirea!

11 Mai 2009   •   00:00

În cadrul unui seminar pe tema de violenţei domestice, un judecător saudit a afirmat că în cazul în care soţiile cheltuiesc prea mulţi bani la cumpărături, musulmani le pot pălmui.



Potrivit judecătorului Hamad Al-Razine, "dacă un bărbat îi dă soţiei sale 320 de dolari şi ea îşi cumpără o abaya (acoperământul negru de pe capul femeilor din Arabia Saudită, n.r.) dintr-un magazin de firmă la un preţ de 240 de dolari, iar soţul o pălmuieşte ca reacţie la fapta ei, ea îşi merită pedeapsa".

Asistenţa feminină a protestat zgomotos la afirmaţia judecătorului, care s-a apărat spunând că încerca să explice de ce a crescut numărul violenţelor domestice în ultimii ani în Arabia Saudită. El a adăugat că femeile nu sunt văzute nicidecum drept vinovate pentru aceste incidente, deşi responsabilitatea aparţine ambilor soţi.

Al-Razine a mai spus că insultele împotriva soţilor şi comportamentul indecent al femeilor sunt şi ele cauze ale violenţei domestice.

Agresiunile asupra femeilor au devenit un subiect discutat îndelung în ultimii ani, astfel că au apărut şi grupuri pentru protecţia şi informarea acestora.

"Aşa văd bărbaţii din Arabia Saudită femeile. Nu învaţă asta dintr-o carte sau de la un prieten. Au fost învăţaţi de mici să privească femeile astfel, ca pe ceva inferior unui om. Nu mă surprinde că un judecător sau un om al religiei spune asta - au fost crescuţi în aceeaşi cultură, o cultură ce le spune că e bine să ridici mâna asupra unei femei, că funcţionează", a spus activista musulmană pentru drepturile femeilor Wajeha Al-Huwaider, într-un interviu telefonic privind afirmaţia lui Al-Razine.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin