x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun The Washington Post a cîştigat şase premii Pulitzer

The Washington Post a cîştigat şase premii Pulitzer

de Jurnalul National    |    08 Apr 2008   •   00:00

Cotidianul The Washington Post a cîştigat, luni, şase premii Pulitzer, în special pentru modul în care a relatat despre masacrul de la Universitatea Virginia Tech, din 2007, şi despre maniera dezastruoasă în care au fost trataţi soldaţii americani la spitalul Walter Reed din Washington

Cotidianul The Washington Post a cîştigat, luni, şase premii Pulitzer, în special pentru modul în care a relatat despre masacrul de la Universitatea Virginia Tech, din 2007, şi despre maniera dezastruoasă în care au fost trataţi soldaţii americani la spitalul Walter Reed din Washington, informează Mediafax. Singurul cotidian care a mai primit mai multe premii la o ediţie Pulitzer, de la crearea acestei distincţii, în urmă cu 92 de ani, este The New York Times, care a cîştigat şapte recompense în 2002, în principal pentru relatările despre atentatele din 11 septembrie, informează AFP.

Doi jurnalişti de la New York Times au fost, de asemenea, premiaţi, iar artistul Bob Dylan a primit o menţiune specială. Prestigiosul premiu pentru "serviciu public" a fost atribuit cotidianului Washington Post pentru un articol despre tratamentele inadecvate pe care le primeau soldaţii americani la spitalul Walter Reed, situat în apropierea capitalei federale, caz care a stîrnit un scandal naţional.

Ziarul a cîştigat şi un premiu pentru "breaking news", datorită felului în care a relatat despre masacrul de la Virginia Tech, din aprilie 2007, cînd un student a ucis 32 de persoane înainte de a se sinucide. The Washington Post a mai primit şi "premiul pentru reportaj internaţional", pentru o serie de articole scrise de Steve Făinaru despre subcontractanţii americani din Irak, iar The New York Times a primit premiul pentru jurnalism de investigaţie, pentru o anchetă despre ingredientele toxice din importurile chineze. Totodată, The Washington Post a obţinut recompense la categoriile "reportaj naţional", "cel mai bun articol" şi "cel mai bun comentariu".

Fiecare premiu are o valoare de 10.000 de dolari, cu excepţia premiului pentru serviciu public, care constă într-o medalie din aur. Premiul pentru ficţiune a fost atribuit scriitorului Junot Diaz, pentru cartea "The Brief Wondrous Life of Oscar Wao". Juriul premiului Pulitzer este compus din preşedintele Universităţii Columbia, Lee Bollinger, şi din aproximativ 20 de laureaţi precedenţi, jurnalişti şi profesori universitari.

 

 

×