x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tom Cruise, comparat cu ministrul nazist Joseph Goebbels

Tom Cruise, comparat cu ministrul nazist Joseph Goebbels

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Ian 2008   •   00:00
Tom Cruise, comparat cu ministrul nazist Joseph Goebbels

10:18 • Reputatul istoric german Guido Knopp l-a comparat pe starul hollywoodian Tom Cruise, membru al cultului scientologic, cu celebru ministru nazist al propagandei Joseph Goebbels, într-un articol publicat în Bild am Sonntag.

Reputatul istoric german Guido Knopp l-a comparat pe starul hollywoodian Tom Cruise, membru al cultului scientologic, cu celebru ministru nazist al propagandei Joseph Goebbels, într-un articol publicat în Bild am Sonntag.

DESFIINŢAT. "Tom Cruise se comportă precum Goebbels", a declarat pentru Bild am Sonntag acest expert în istoria celui de-al doilea război mondial după ce a vizionat o înregistrare în care vedeta hollywoodiană ţinea un discurs în faţa membrilor cultului scientologic. Într-un comunicat transmis AFP la Paris, biserica scientologică a replicat:"Bild am Sonntag este în mod grosolan responsabilă de publicarea afirmaţiilor îngrozitoare şi ruşinoase despre dl Cruise. Singura propagandă comparabilă cu acea perioadă sumbră din istoria Germaniei este aceea făcută de această publicaţie germană". În această înregistrare video, care a fost realizată în urmă cu patru ani, ce poate fi urmărită pe internet şi din care Bild a publicat câteva fotografii, Tom Cruise, îmbrăcat în costum, cămaşă şi cravată neagră, aşezat la un pupitru din marmură decorat cu simboluri scientologice şi având în spatele său o enormă hartă a lumii spune: "Oare trebuie să curăţăm lumea?". O mulţime îi răspunde cu un "Da!" hotărât. "Este posibil ca modul în care se exprimă Cruise să fie unul obişnuit printre numeroasele «mişcări de trezire» din Statele Unite" dar "prin forţa emoţiilor, această scenă aminteşte oricărui german interesat de istorie de celebrul trist discurs rostit de Goebbels la Palatul Sporturilor", a declarat Knopp pentru Bild.

ARGUMENTE. Pe 18 februarie 1943, Goebbels a urlat, la Palatul Sporturilor din Berlin: "Vreţi război total?", fiind în unanimitate aprobat de o mulţime în delir. Potrivit unui comunicat al Bisericii scientologice, "Bild am Sonntag a interpretat eronat, în mod ruşinos, cuvintele dlui Cruise. Acesta rostea un discurs de mulţumire pentru o recompensă umanitară primită pentru eforturile sale în domeniul alfabetizării". Recenta prezenţă la Berlin a actorului Tom Cruise, care joacă rolul principal într-un film despre eroul anti-nazist Claus von Stauffenberg, a stârnit polemici din cauza apartenenţei sale la scientologie. De peste 10 ani, Germania luptă împotriva organizaţiei fondate în 1954 de scriitorul american de literatură SF Ron Hubbard. Germania nu recunoaşte controversatul cult ca biserică, spre deosebire de Statele Unite. Scientologia este frecvent acuzată de către experţi şi serviciile secrete internaţionale a fi o sectă periculoasă. Potrivit unei biografii explozive a lui Tom Cruise, care a fost publicată de curând în Statele Unite, neautorizată de star, acesta ar fi numărul doi în ierarhia cultului. Majoritatea informaţiilor incendiare din această carte au fost dezminţite de biserica scientologică.

×
Subiecte în articol: magazin cruise Tom Cruise