x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tony Blair - de la sef de guvern, la sef de trib

Tony Blair - de la sef de guvern, la sef de trib

de Andy Stanescu    |    01 Iun 2007   •   00:00
Tony Blair - de la sef de guvern, la sef de trib

„Sunt mandru sa fiu impreuna cu voi aici, in Sierra Leone, si este un privilegiu sa primesc acest titlu onorific de sef suprem. Va multumesc foarte mult". Asa grait-a Tony Blair, viitorul fost premier al Marii Britanii, cu prilejul unei vizite oficiale efectuate in satul Mahera din Sierra Leone.

„Sunt mandru sa fiu impreuna cu voi aici, in Sierra Leone, si este un privilegiu sa primesc acest titlu onorific de sef suprem. Va multumesc foarte mult". Asa grait-a Tony Blair, viitorul fost premier al Marii Britanii, cu prilejul unei vizite oficiale efectuate in satul Mahera din Sierra Leone. Cel pe care gurile conservatoare de peste Canalul Manecii l-au intitulat „primul ministru al Statelor Unite", a ajuns pe melagurile vest-africane in cadrul unui turneu de adio, informeaza agentia Mediafax.

CONSOLARE. In timp ce isi lua la revedere de la cetatenii fostei colonii britanice, Blair a avut placuta surpriza sa fie investit in functia de sef onorific al unui trib din Sierra Leone. Seful „in exercitiu" al tribului, a declarat ca Tony Blair a castigat aceasta onoare pentru ca l-a ajutat sa-si apere satul de dusmani. Si asta pentru ca membrii guvernului din Downing Street nr.10 au trimis (in 1998) 900 de soldati care au contribuit la calmarea spiritelor in zona, dupa ce rebelii Frontului Unit Revolutionar au incalcat un acord de incetare a focului, si au luat ostatici cativa functionari ai ONU insarcinati cu mentinerea pacii in regiune. Cei prezenti nu au putut insa sa nu remarce ca, asezat pe un scaun destinat ceremoniilor mai importante, si drapat intr-un vesmant cu nuante pamantii, Tony Blair nu prea a parut sa se simta in largul sau. Nu e de mirare, daca ne gandim ca mai sunt doar 30 de zile pana cand, aliatul cel mai fidel al lui George Bush Jr., va demisiona din functia de prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

×
Subiecte în articol: magazin tony blair