x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Topul studiilor stupide

Topul studiilor stupide

de Carmen Plesa    |    03 Apr 2011   •   21:14

Fonduri financiare de ordinul mili­oa­nelor sunt destinate anual efectuării unor studii. Dacă unele dintre acestea duc la concluzii importante pentru ştiinţă, altele nu fac decât să aducă mirare sau zâmbete pentru publicul la care ajung.

La decriptarea unor mari mistere au vrut probabil să participe şi cercetătorii danezi care şi-au propus să demonstreze că dacă vrei să te îmbeţi trebuie să bei alcoolul, nu să-l utilizezi în alte moduri.

Studiul realizat la Spitalul Hillerod a demonstrat că dacă îţi ţii picioarele scufundate în votcă, fără s-o consumi, nu te îmbeţi. Teoria pe care au dărâmat-o danezii a fost aceea că beţia poate veni şi pe alte căi decât ingestia directă de alcool.

Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm au cheltuit bani ca să afle dacă lipsa de somn îi face pe oameni să arate mai rău. Studiul a implicat 31 de persoane care au fost private de somn pe perioade mari. Comparaţia între subiecţii care dormiseră normal şi cei care făcuseră nopţi albe a demonstrat că cei din urmă arătau "mai puţin atractivi" şi păreau mai obosiţi.

Cercetătorii spanioli de la Universitatea din Valencia au cheltuit bani ca să demonstreze că femeile frumoase sunt... rele pentru sănătatea bărbaţilor. Mai precis, au monito­rizat hormonii de stres ai bărbaţilor aflaţi în prezenţa unei domnişoare plăcute la vedere şi au concluzionat că nivelul acestora crescuse.

Printre cercetările în care au investit americanii se află şi aceea care a demonstrat că la şcoală co­piii graşi sunt ţinta glumelor colegilor răutăcioşi. Tot din SUA a venit şi concluzia, trasă în urma unui studiu, că cei mici sunt uşor speriaţi de clovni.

De peste Ocean vin şi veşti "şo­cante" în ceea ce priveşte traficul: adolescenţii sunt mai neatenţi decât adulţii la volan. Atunci când presa vorbeşte foarte mult despre o boală, oamenii ajung să se teamă mai mult de afecţiunea în cauză decât o făceau până atunci, a anunţat Universitatea McMaster. Cercetătorii canadieni nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi au demonstrat că oamenii care sunt obosiţi tind să facă mai multe greşeli.

Din Current Anthropology vin alte veşti uimitoare, ca rezultat al unui studiu: când e frig, oamenii se îmbracă mai gros.

×
Subiecte în articol: fun