x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun U2 doboară recordul de spectatori pe Wembley

U2 doboară recordul de spectatori pe Wembley

16 Aug 2009   •   00:00

U2 a stabilit noul record de audienţă al stadionului Wembley din Londra - 88.000 de spectatori. La concertul susţinut vineri seară, iralndezii au avut cu 5.000 mai mulţi spectatori decât reuşise să adune Rod Stewart, în 1995, anunţă BBC.



În privinţa numărului de concerte pe celebra arenă londoneză, lider în clasament este Michael Jackson, cu 15 apariţii, urmat de trupa Rolling Stones, cu 12. U2, care cântă din nou pe Wembley sâmbătă seară, va trece pe locul trei, cu zece concerte, unul mai mult decât Madonna.

Concertele U2 la Londra fac parte din turneul mondial de promovare a albumului "No Line On The Horizon". După ultimul show pe Wembley, irlandezii vor mai cânta în Europa la Glasgow, Sheffield şi Cardiff, după care vor traversa Oceanul, pentru o serie de concerte în SUA şi Canada.

Trupa new-wave U2, înfiinţată în 1978, este formată din Bono Vox (vocalist şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie). În 30 de ani de activitate, U2 a vândut peste 140 de milioane de albume şi a câştigat 22 de premii Grammy. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Pride (In the Name of Love)", "Desire", "One" şi "With or Without You". Album U2 "The Joshua Tree" este considerat de mulţi specialişti drept cel mai bun din lume al anilor '80.

×
Subiecte în articol: magazin