x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Umbre de lumină"

"Umbre de lumină"

de Maria Sârbu    |    10 Oct 2008   •   00:00

...este titlul one-man show-ului de dans contemporan pe care îl va susţine Răzvan Mazilu la 10 octombrie pe scena Odeonului.



...este titlul one-man show-ului de dans contemporan pe care îl va susţine Răzvan Mazilu la 10 octombrie pe scena Odeonului. De data aceasta artistul este doar în postura de dansator, la noua sa creaţie lucrând o echipă de realizatori francezi, condusă de reputatul coregraf Philippe Tréhet, care apreciază "amploarea talentului, a sensibilităţii şi a forţei" lui Mazilu. Spectacolul a fost conceput special pentru stilul şi personalitatea scenică a lui Răzvan. El va dansa timp de o oră singur. Produs de Fundaţia "perfoRM" şi Teatrul Odeon, "Umbre de lumină" poartă semnul "Anului dialogului multicultural". Următoarele reprezentaţii sunt programate pentru 18 şi 26 octombrie.


ZILELE CINEMATOGRAFULUI HISPANIC. În perioada 10-17 octombrie, la Sala Eforie şi Cinema Studio vor rula o serie de filme documentare şi lungmetraje, în cadrul Zilelor Cinematografului Hispanic la Bucureşti. Festivalul va debuta la 10 octombrie, când la Cinema Studio este programat filmul "Esas no son penas de Anahi Hoeneisen" (2007, Ecuador), de Anahi Hoeneisen. Proiecţia de gală va avea loc în prezenţa regizoarei. De asemenea, evenimentul mai cuprinde producţiile "Cineastas contra magnates" (2004, Spania), de Carlos Benpar, "El milagro de Candeal" (2004, Spania), de Fernando Trueba, "Un instante en
la vida ajena" (2003, Spania), de Jose Luis Lopez-Linares, "El efecto iguazu" (2002, Spania), de Pere Joan Ventura,
"En construction" (2000, Spania), de Jose Luis Guerin, "Balseros" (2002, Spania), de Carles Bosch, şi "De ninos" (2003, Spania), de Joaquin Jorda. (A.V.P.)


ANTIGONA. Spectacolul "Antigona", regizat de Anna Badora, director al Teatrului Schauspielhaus din Graz, va deschide Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa (UTE), care va avea loc la Bucureşti şi Cluj, între 11 octombrie şi 21 decembrie. Primele reprezentaţii ale spectacolului "Antigona", care prezintă tragedia greacă într-o viziune modernă, vor fi jucate la 11 şi 12 octombrie pe scena Sălii Izvor a Teatrului "Bulandra". Directorul Teatrului "Bulandra" şi preşedintele UTE, Alexandru Darie, a spus că festivalul se doreşte a fi "un maraton teatral consacrat femeilor din teatru". (A.V.P.)


ICOANE BIZANTINE ŞI POSTBIZANTINE. Expoziţia "De la Întruparea Cuvântului la Îndumnezeirea Omului. Icoane bizantine şi post-bizantine din Grecia" cuprinde 64 de icoane bizantine şi postbizantine care datează din secole XIII-XVIII. Iubitorii de artă din România au posibilitatea de a admira exponate preţioase care provin din mai multe muzee de prestigiu din Grecia: Muzeul Bizantin şi Creştin din Atena, Muzeul Culturii Bizantine din Tesalonic, Muzeul Bizantin din Veria, Muzeul Bizantin din Kastoria, Muzeul Benaki din Atena, precum şi dintr-o colecţie particulară. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: Spania unde mergem