x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un locuitor dintr-o ţară de care nu a auzit nimeni a cumpărat lemne. Şi-a primit 80 de Kalaşnikoave, cu muniţie pe viaţă

Un locuitor dintr-o ţară de care nu a auzit nimeni a cumpărat lemne. Şi-a primit 80 de Kalaşnikoave, cu muniţie pe viaţă

de Mediafax    |    13 Ian 2012   •   08:45
Un locuitor dintr-o ţară de care nu a auzit nimeni a cumpărat lemne. Şi-a primit 80 de Kalaşnikoave, cu muniţie pe viaţă

Un locuitor al unui catun din Republica Udmurtia (Ural) a gasit aproape 80 de automate Kalasnikov in lazi de lemn pe care le cumparase pentru a face focul in soba, relateaza vineri portalul Gazeta.

'Un cetatean de 57 de ani a declarat la politie ca in una din lazile cumparate ca lemne de foc a descoperit automate Kalasnikov', au precizat surse din fortele de ordine citate de Interfax.

Politistul de sector a chemat un grup operativ care a gasit in curtea omului 64 de lazi, in sapte dintre ele aflandu-se 79 de pusti Kalasnikov, precum si 250 de magazii si alte piese pentru acestea.

In urma verificarilor s-a constat ca lazile i-au fost aduse barbatului de un sofer al unei firme locale.

'Politia a aflat ca armele proveneau de la arsenalele militare ale Ministerului Apararii din 'Ijmas' (uzina de fabricare a armelor), iar lazile erau folosite in continuare pentru transportarea deseurilor. Soferul care ducea lazile la poligon a crezut ca acestea sunt goale si a decis sa le vanda ca sa faca un ban in plus', a explicat interlocutorul Interfax.

Postul de radio Eho Moskvi transmite ca vicepremierul responsabil cu apararea, Dmitri Rogozin, s-a sesizat si a anuntat ca va tine, pe 24 ianuarie, o sedinta la 'Ijmas', pe subiectul producerii si pastrarii armelor.

×