x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Următorul turist in spaţiu: rus, milionar, politician

Următorul turist in spaţiu: rus, milionar, politician

de Jurnalul National    |    04 Sep 2007   •   00:00
Următorul turist in spaţiu: rus, milionar, politician

Potrivit cotidianului financiar Vedomosti, citat de Reuters, profilul următorului turist spaţial al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) este rus, evident milionar, inevitabil politician, proprietar al unui mare lanţ de magazine alimentare.

Pe scurt, "o persoană respectabilă şi serioasă, om de afaceri şi politician", după cum declară preşedintele agenţiei spaţiale ruse - Energia, Anatoli Perminov.

Vladimir Gruzdev, in vărstă de 40 de ani, a fost supus in iunie unor teste medicale şi a obţinut aprobarea formală pentru a participa la o călătorie pe ISS programată pentru septembrie 2008.

Gruzdev deţine o parte din compania Seventh Continent, lider in alimentaţia publică şi este deputat in Duma de Stat din partea Partidului Rusia Unită, care deţine majoritatea locurilor din Camera inferioară a legislativului rus.

Milionarul a participat pănă in prezent la un număr record de proiecte de explorare cu nuanţă politică.
Gruzdev a fost unul dintre cei trei membri ai echipajului rus care, pe 2 august, a infipt un steag al Rusiei, confecţionat din titan, la Polul Nord, pe fundul mării, la o adăncime de 4.300 de metri. Acţiune ce a făcut parte dintr-o campanie iniţiată de guvernul rus, care doreşte să administreze o zonă mai mare din platoul continental arctic.


Primul turist care a ajuns la bordul Staţiei Saţiale Internaţionale a fost americanul Dennis Tito (2001). Acesta a fost urmat de sud-africanul Mark Shuttleworth (2002), americanul Greg Olsen (2005), americanca de origine iraniană Anousheh Ansari (2006) şi americanul de origine maghiară Charles Simonyi (2007).

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin