x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vedete de Hollywood cu origini româneşti

Vedete de Hollywood cu origini româneşti

de Carmen Plesa    |    28 Feb 2011   •   20:44
Vedete de Hollywood cu origini româneşti
Sursa foto: /Reuters

154160-reutersmike-cassese-rtr2ibsc.jpgNatalie Portman, Winona Ryder (foto), Dustin Hoffman, Harvey Keitel sau Lauren Bacall au în comun nu numai cariera la Hollywood şi premii sau nominalizări la Oscar, ci şi origini româneşti recunoscute.

Natalie Portman, proaspăt încoronată la Oscar pentru performanţa din „Lebăda Neagră”, se mândreşte cu o străbunică pe line paternă care s-a născut la Rădăuţi, în România. „A spionat pentru serviciile britanice, călătorind prin Europa. Era blondă, aşa că putea trece uşor drept ne-evreică (...) era o tânără femeie superbă”, le-a declarat Natalie Portman, în urmă cu o săptămână,  celor de la revista Rolling Stone, în timp ce a scos din portofel o fotografie veche cu două femei. „Aceasta este o fotografie de-a ei făcută în România cu cea mai bună prietenă. Era cu câţiva ani mai tânără decât sunt eu”, a spus câştigătoarea Oscarului.

Winona Ryder, nominali­zată şi ea la Oscar de două ori, în 1994 şi 1995, şi câştigătoare la Globurile de Aur, are pe linie paternă străbunici români şi ruşi. Tatăl său, care se numea Tomchin, şi-a schimbat numele în Horowitz când a ajuns în SUA. „Sunt rusoaică şi româncă. Aşa e cea mai mare parte din familia mea. Străbunicii mei au reuşit să ajungă în America”, a declarat actriţa pentru revista britanică Harper's & Queen, ceea ce i-a făcut pe jurnalişti să se întrebe dacă nu de la aceste ori­gini se trage şi melancolia care o caracteri­zează pe vedetă.

Dustin Hoffman s-a născut în Los Angeles, California, din părinţi români, potrivit The Jewish Cronicle. „Sunt rus şi evreu român”, a declarat Dustin Hoffman într-un in­ter­viu pentru Jewish Chro­nicle. Şi Dus­tin Hoffman are două premii Os­car la activ pentru cel mai bun actor.

Harvey Keitel, nominalizat şi el la Oscar, în 1991, pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, s-a născut la New York, dar mama sa, Miriam, venise în Statele Unite din România, potrivit unui interviu acordat de actor pentru revista Playboy, în 1995.

Actriţa Lauren Bacall scrie în memo­riile sale că atunci când era copil mama şi bunica ei vorbeau în ro­mâ­neşte, atunci când voiau ca cei mici să nu înţeleagă conversaţia.

Mama lui Lauren Bacall a emigrat din România pe când era un copil, ajungând la New York. În 2009, actriţa a fost onorată cu un Oscar pentru întreaga carieră.

×
Subiecte în articol: fun