x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vine şefu’!

Vine şefu’!

de Adriana V. Paduraru    |    26 Sep 2008   •   00:00

Ioan Gyuri Pascu, în primul său rol principal: inspector de poliţie



Tânăr, 47 de ani, iubitor, cu slujbă bună (inspector-şef de poliţie), cu multe obligaţii şi posesorul unui socru de coşmar. Cam aşa ar suna scurta descriere a personajului pe care Ioan Gyuri Pascu îl va interpreta din 28 septembrie la Pro TV.


"DEBUT". Deşi este în branşă de multă vreme, pentru Ioan Gyuri Pascu rolul din "Vine poliţia!" este o dublă premieră: "Este prima oară când fac un serial care să nu fie sitcom şi care să se apropie de lungmetraj. Am avut roluri secundare în lungmetraj, însă aici am un rol principal". Fane Popovici este şeful unei echipe de poliţişti, care îşi iubeşte foarte mult meseria, îşi iubeşte colegii, familia. "Însă e mereu pe locul doi, în familie este dominat de soţie, iar la poliţie este dominat de personalitatea socrului său, care este şi şeful cel mare", spune Gyuri. Se simte bine în pielea personajului său, rolul fiind foarte solicitant, frumos şi complex. "Fane Popovici este, în primul rând, omul din spatele uniformei. Noi confundăm adesea oamenii cu meseria lor, zicem «vorbeşte cu instalatoru’, cheamă doctoru’, ia uite şi la poliţaiu’ ăla, ce haios e comediantu’ ăsta... "  etc. Fără nici o urmă de curiozitate cu privire la omul din spatele uniformei sau a etichetei pe care i-am pus-o. Sper să pot convinge lumea că Fane Popovici nu e un poliţai, o uniformă, ci un om care lucrează la Poliţie", a adăugat actorul. Şi acasă, şi la serviciu, Fane are parte de tensiuni: vrea să fie un tată bun pentru fata sa, nevasta îşi doreşte şi ea atenţie, dar el e poliţist şi e mai mult plecat. "Socrul este condescendent faţă de el, pentru că îşi iubeşte fata şi nu vrea ca aceasta să aibă probleme. Aşadar, Fane este «terorizat» de întreaga conjunctură. Până la urmă însă, fiecare situaţie se termină frumos, iar Corbescu trebuie să îl accepte pe Fane aşa cum e, pentru că e ginerele lui", ne mărturiseşte protagonistul serialului "Vine poliţia!".  


COLEGI. Fane Popovici are doi parteneri, Marian şi Luca, împreună cu care este detaşat la Poliţia Capitalei. Cei doi sunt prieteni de-o viaţă şi-l consideră un om capabil, un poliţist dedicat. Cu ceilalţi însă lucrurile nu stau tocmai la fel. Nu pentru multă vreme, totuşi: "Ceilalţi din secţie îl privesc la început ca pe un om cu pile, dar pe parcurs îşi schimbă şi aceştia părerea, iar Fane capătă şi respectul lor". Spre deosebire de propria persoană, personajul căruia îi dă viaţă nu este preocupat de muzică. "Aş fi vrut să cânt, dar din păcate asta nu apare în scenariu. Dacă nu mă înşel, în «Vine poliţia!» socrul lui Fane, comisarul Corbescu, este pasionat de muzică şi cântă la vioară. Eu însă am jucat un rol de poliţist într-un film maghiar, care s-a lansat recent în Ungaria, un poliţist care avea şi calităţi muzicale", spus Gyuri.


"Fane e mereu pe locul doi, în familie este dominat de soţie, iar la poliţie este dominat de personalitatea socrului său"
Ioan Gyuri Pascu despre Fane Popovici

×
Subiecte în articol: vedete fane fane popovici