x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Voci de neuitat - Bob Dylan, Barry White, Elvis Presley...

Voci de neuitat - Bob Dylan, Barry White, Elvis Presley...

19 Noi 2004   •   00:00

MAGAZIN
Sunt unii cantareti pe care ii recunoastem dupa numai cateva acorduri. Vocea lor este atat impresionanta, incat cu greu ii putem confunda.
ADRIANA PADURARU

Bob Dylan sau Mr. Tambourine Man
Melodiile lui Barry White - numai bune pentru indragostiti
Publicul din Statele Unite l-a clasat pe primul loc in clasamentele vocilor inconfundabile pe BOB DYLAN. Cantece precum "Mr. Tambourine" sau "Knocking on Heaven’s Door" sau i-au incantat pe americani, desi sunt si unii care spun ca Dylan nu ar fi avut succes in cariera de cantaret daca nu ar fi scris si niste versuri extraordinare.

Pozitia urmatoare este ocupata de BARRY WHITE. Hiturile sale soul si disco ii fac pe oameni sa-si doreasca un moment de intimitate, iar vocea puternica il scoate in evidenta. Printre hiturile sale se numara: "Can’t Get Enough of Your Love, Babe" sau "What Am I Gonna Do With You".

Pe locul trei se claseaza LOUIS ARMSTRONG. Unul dintre cei mai mari trompetisti de jazz, Armstrong are si o voce, desi ragusita, de neuitat. Poate tocmai acest timbru l-a facut inconfundabil, iar melodii precum "Stardust" sau "When the Saints Go Marchin’ In" vor dainui.

Tenorul LUCIANO PAVAROTTI ocupa pozitia urmatoare. Foarte multe persoane ii pot recunoaste vocea doar dupa cateva acorduri, fara a sta prea mult pe ganduri. Nu degeaba a fost declarat cel mai faimos solist de opera. Printre piesele sale "de rezistenta" se numara: "Nessun Dorma", "La donna e mobile" si "O Sole Mio".

Regele rock’n’roll-ului se situeaza pe locul cinci. Melodiile lui ELVIS PRESLEY, printre care "Jailhouse Rock" sau "Love Me Tender" se asculta si acum. Chiar si cei care nu erau nascuti in vremea cand Elvis era in voga il recunosc stilul.

Pozitia a sasea este ocupata de AXL ROSE. Fostul lider al trupei rock Guns N’ Roses a devenit in foarte scurt timp idolul multor tineri. Tonalitatea inalta a vocii sale este usor recunoscuta de fani. "Paradise City" sau "Sweet Child O’ Mine" sunt doar cateva dintre hiturile trupei.

JAMES BROWN il urmeaza in clasament pe Rose. Carismatic si inflacarat, de unde si porecla "Domnul Dinamita", Brown a cucerit inimile oamenilor. Gratie vocii si talentului sau, specialistii l-au declarat "Nasul muzicii soul" si "Cel mai muncitor om din show-bizz". Dintre melodiile sale de succes amintim doar "Papa’s Got a Brand New Bag" si "Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine".

Pe locul opt se situeaza DAVID GAHAN, liderul formatiei Depeche Mode. Vocea lui a contribuit foarte mult la succesul international al trupei. Hituri precum "Enjoy the Silence" sau "People Are People" sunt si acum fredonate de fani.

Penultima pozitie este ocupata de AARON NEVILLE. Indiferent de faptul ca interpreteaza solo sau in compania formatiei Neville Brothers, stilul sau este inconfundabil. Vocea sa inalta, dar speciala i-a adus si cateva Premii Grammy. El este singurul membru al familiei (si al grupului, implicit) care a avut succes in cariera solo. Alaturi de Neville Brothers, Aaron a interpretat "Yellow Moon", in duet cu Linda Ronstadt, "Don’t Know Much", iar solo "Tell It Like It Is".

BARY GIBB ocupa ultimul loc in topul vocilor inconfundabile. Grupul din care face parte, Bee Gees, a devenit unul dintre cele mai faimoase ale anilor ’70. O parte din succes a avut-o realizarea coloanei sonore a filmului lui John Travolta "Saturday Night Fever" (1977). Gibbs are o voce inalta, acest lucru facand parte din farmecul sau. Printre hiturile lor se numara: "How Deep Is Your Love", "More Than A Woman", "Stayin’ Alive".
×