x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Voci din lumea de dincolo

Voci din lumea de dincolo

16 Dec 2004   •   00:00

MISTERE
Desi fiul sau, Rob, in varsta de 22 de ani, a murit nu cu mult timp in urma, Karen Mossey sustine ca poate "asculta" in continuare vocea baiatului.
RADU POPA

La auzul straniilor voci, multe persoane se intreaba de unde vin acestea...
Apeland la un procedeu folosit mai ales de "vanatorii de fantome", Karen este convinsa ca a descoperit metoda potrivita pentru a-i asculta pe fiul si pe tatal sau, decedati nu demult. Baiatul a murit acum 4 ani in urma unui atac de apoplexie, suferit in timp ce se afla la pescuit. Boala a debutat dupa ce tanarul a suferit un accident de masina, la varsta de 16 ani. Potrivit propriilor marturisiri, Karen este convinsa de existenta "vietii de dupa moarte". Chiar si acum, cand cineva o intreaba cati copii are, femeia raspunde, fara ezitare: "Patru!", cu toate ca numai trei dintre ei mai sunt in viata. Ea motiveaza ca "simte" cum Rob, fiul sau disparut, continua sa se afle in apropierea sa, ca si cum "s-ar afla intr-o alta camera".

PUNTI CATRE CEALALTA LUME. Dupa moartea baiatului sau, Mossey a inceput sa caute cu asiduitate dovezi in sprijinul teoriei sale. Ea nu a ezitat sa se adreseze unuia dintre prietenii sai, care capta, inca din anii 1970 "sunete" ce alcatuiau "vocea electronica" a unor persoane decedate. Ei au pus bazele Societatii Americane pentru Studiul Fenomenului "vocii electronice". Cand au inceput inregistrarile propriu-zise, Mossey a simtit o usoara senzatie de teama si neliniste. In prezent, ea participa cu regularitate la sedintele de inregistrari, cunoscute drept "punti catre Lumea de Dincolo". Membrii Societatii discuta si invata cum sa foloseasca Fenomenul "vocii electronice" pentru a stabili contacte cu rude si prieteni trecuti in "Lumea Umbrelor".

"COMUNICAREA CU STAFIILE". Pe de alta parte, Karen participa si la investigatiile desfasurate in cadrul "Proiectului Stafiilor din New England", fiind "specialista in localizarea fantomelor" in cadrul organizatiei din care face parte. In timp ce multe persoane considera stafiile simple subiecte pentru anecdote sau pentru petrecerile de "Halloween", comunicarea cu respectivele entitati reprezinta un subiect foarte serios pentru Mossey. Ea a declarat ca fenomenul a ajutat-o sa isi gaseasca linistea sufleteasca, atunci cand a putut comunica cu fiul sau, dupa moartea acestuia. Sarah Estep, fondatoare a Asociatiei Americane pentru Studiul Fenomenului "vocii electronice" a definit procesul drept "aparitia pe banda magnetica a unor voci inteligibile, fara o motivatie plauzibila de natura fizica". Potrivit opiniilor lui Estep, pentru efectuarea investigatiilor este necesara o anumita aparatura, relativ usor de obtinut si nu foarte scumpa, dublata de o mare doza de rabdare si perseverenta.

SPIRITE "COOPERANTE". La inceputul activitatii sale, Mossey isi cauta fiul, convinsa ca celelalte spirite o vor ajuta sa il gaseasca. Karen a marturisit ca, o data, a auzit prenumele baiatului sau, rostit clar, pe vremea cand ea nu il spusese, inca, spiritelor. Femeia a declarat ca, uneori, putea auzi clar expresia "Hai, lasa-ma!", pe care Rob obisnuia sa o spuna foarte des. Ea sustine ca putea recunoaste inflexiunile din vocea baiatului si stia cu precizie ca vorbele erau rostite chiar de acesta. Karen Mossey a declarat ca, in cadrul unor "auditii", a putut asculta si vocea tatalui sau, un foarte cunoscut politician local. Femeia afirma ca "vocea" fiului sau i-a adus pacea sufleteasca, singurul lucru care o putea linisti fiind "marturisirea" acestuia ca se simte bine acolo unde se afla. In dormitorul sau, alaturi de statuete ce reprezinta ingeri, o icoana a lui Iisus si o rugaciune pentru ingeri, se afla computerul, a carui memorie este plina de "mesajele vocale".

VOCI "EMISE" DE RADIO SI TELEVIZOR. Karen sustine ca "vocile" pot fi "extrase" din "zgomotul alb" emis de aparatele de radio si de televizoare, cand acestea nu sunt "conectate" pe frecventa unui anumit post. Uneori, ea lasa intentionat deschis vechiul sau aparat de radio, in timpul noptii, "fixat" pe o anumita lungime de unda, pe care se emite doar "zgomot alb", pornind, intre timp, casetofonul. Mossey a inregistrat astfel de inflexiuni acasa, la domiciliul unor prieteni, in interiorul unor case bantuite, in cimitire sau chiar in propria masina. Intr-o zi de vara, cand Karen se confrunta cu o serie de dificultati de respiratie, din cauza umiditatii aerului, ea a apasat butonul de inregistrare al casetofonului automobilului propriu, pe drumul spre casa. Odata ajunsa, si ascultand, din intamplare, inregistrarea, a putut auzi, rostita foarte clar, o intrebare venita "de nicaieri": "Ai, cumva, probleme cu respiratia?". Si, in prezent, ea este convinsa ca persoana care se interesa de starea sanatatii sale era… fiul sau.

TIPURI DE VOCI
Exista mai multe tipuri de "voci electronice", in functie de calitatea sunetelor. Unele, care pot fi auzite foarte clar, apartin Clasei A. Altele necesita "prelucrari" suplimentare pentru a putea deveni inteligibile. Mossey poseda numeroase programe de calculator pe care le foloseste pentru prelucrarea sunetelor, ca de exemplu, "filtrarea" zgomotului de fond.

Cea mai frecventa intrebare pusa de persoanele "neavenite" este urmatoarea: "Ce este asta?". Ele sunt convinse ca nu poate exista o explicatie logica pentru ceea ce aud. Karen spera ca, in viitor, oamenii sa obtina mai multe informatii despre "vocile de Dincolo". Dar, pentru ca acest lucru sa devina posibil, este nevoie de mult curaj si forta.

Eminem, preot Raelian

Acuzat de implicatiile politice ale videoclipului sau "Mosh", Eminem a fost numit "preot onorific" de catre reprezentantii unui cult OZN ce lupta impotriva violentei, numit "Miscarea Raelienilor". Fondatorul acestuia, Rael, cunoscut anterior sub numele Claude Vorilhon, i-a conferit interpretului titlul amintit pentru videoclipul mentionat, care ii indeamna pe tinerii americani sa lupte impotriva politicii Administratiei Bush in cadrul razboiului din Irak.

Iertarea Templierilor

La peste 700 de ani de cand au fost considerati eretici si condamnati la torturi sau la moarte, Ordinul Cavalerilor Templieri solicita scuze publice din partea Bisericii Romano-Catolice. Reprezentantii Organizatiei fondate in timpul Cruciadelor au scris o scrisoare Papei Ioan Paul al-II-lea. Ei solicita ca Vaticanul sa puna capat, in mod oficial, persecutiilor la care sunt supusi membrii Ordinului.

"Cantecul" balenei

O balena singuratica, intalnita in apele Oceanului Pacific de peste 12 ani, are o "voce" ce contrasteaza cu "glasul" tuturor celorlalte cetacee, potrivit biologilor americani. Apeland la metode folosite pentru depistarea submarinelor, ei au descoperit o balena singuratica, "cantand" la o frecventa de 52 Hertzi. (Radu Popa)
×
Subiecte în articol: karen mossey voci