x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vrăjitoarele au forţat intrarea în Parlament pentru a-l boscorodi pe deputatul Păun

Vrăjitoarele au forţat intrarea în Parlament pentru a-l boscorodi pe deputatul Păun

de Mediafax    |    12 Dec 2011   •   13:37
Vrăjitoarele au forţat intrarea în Parlament pentru a-l boscorodi pe deputatul Păun

Un grup de 15 vrajitoare inarmate cu toate ustensilele breslei - vartelnita cu fuse, carti de tarot, busuioc, bol cu apa sfintita si blesteme la purtator - au fortat, luni, intrarea in Parlament pentru a-i imputa reprezentantului lor, deputatul Paun, o lege care le-ar interzice aceste practici.

Vrajitoarele au incercat sa intre in curtea Palatului Parlamentului pe la intrarea dinspre Parcul Izvor, dar au intampinat rezistenta fortelor de ordine, care au reactionat imediat, impacientate de ineditul situatiei si tematoare fata de blestemele si anatemele aruncate generos de doamnele cu fuste multe si colorate.

"Altercatia" dintre vrajitoare si jandarmi, care nu au stiut initial in ce categorie sa incadreze evenimentul - protest spontan la poarta Parlamentului sau incercare de fortare a intrarii in institutia fundamentala a democratiei romanesti - a fost acoperita rapid, insa, mediatic, de jurnalistii prezenti la fata locului.

Vrajitoarele au simtit, astfel, ca sunt in centrul atentiei si, sub pavaza camerelor de luat vederi, si-au impus punctul de vedere, reusind sa treaca de primul filtru de jandarmi.

Din pacate pentru ele, au trecut doar cinci, respectiv cele care aveau buletinul asupra lor, pentru ca si democratia are regulile sale.

Odata intrate in curtea Parlamentului, vrajitoarele s-au dezlantuit. Blestemele si anatemele au inceput sa curga fara oprire. Amenintarile la adresa potentei deputatului Nicu Paun nu s-au mai oprit.

"Aici am apa sfintita, adunata de la 99 de izvoare. Daca il stropesc, il las fara potenta pe toata viata", a amenintat o vrajitoare la adresa lui Paun, strangand in brate un bol din lut cu doua manere si afurisind legea acestuia care ar urma, dupa ce va fi depusa, sa le interzica practicile vrajitoresti.

Cu camerele de luat vederi in fata, cu reporterii in spate si cu microfoanele inconjurandu-le, cele cinci vrajitoare, insotite si de un vrajitor-barbat, s-au deplasat spre intrarea in Parlament.

Tocmai atunci a trecut, indreptandu-se spre cladirea Legislativului, in Loganul sau albastru cu sofer, deputatul Alin Popoviciu, cel care a depus in trecut o lege prin care solicita impozitarea si taxarea vrajitoarelor. Popoviciu nu a oprit sa dea fata in fata cu reprezentantele breslei, dar le-a spus jurnalistilor ca are acasa un motan negru si nu se teme de blestemele lor.

"Ati vazut ca nu i-a iesit nimic? Nu i-a trecut legea. Sa nu se mai ia ei de noi", a spus vrajitoarea autointitulata "regina Cleopatra a Magiei" despre Popoviciu, in asentimentul colegelor sale vrajitoare, Suedia si Sidonia.

Grupul a mers mai departe si a descins in Parlament, unde, la intrare, s-a lovit de alt filtru de jandarmi. Acestia le-au sfatuit pe vrajitoare sa sune la Comisia de abuzuri, acolo unde Nicolae Paun este presedinte, pentru a cere acordul de a intra in audienta la acesta.

Dupa ce li s-a explicat telefonic faptul ca Nicolae Paun nu se afla in Parlament, vrajitoarele au facut stanga-mprejur, si, dupa ce au promis ca vor face o analiza privind trecerea bugetului prin Parlament, au parasit pasnic cladirea celui mai inalt for reprezentativ al Romaniei.

×