x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ziua FARA GRAVITATIE - 4 ianuarie 2015, 7.47 PM! Pregatiti-va sa ZBURATI, asa zice Facebook

Ziua FARA GRAVITATIE - 4 ianuarie 2015, 7.47 PM! Pregatiti-va sa ZBURATI, asa zice Facebook

03 Ian 2015   •   10:46
Ziua FARA GRAVITATIE - 4 ianuarie 2015, 7.47 PM! Pregatiti-va sa ZBURATI, asa zice Facebook

Stirile catastrofale au un deosebit succes in mediul online. Dupa minunatia inghitita pe nemestecate in care se spunea ca NASA ar fi anuntat ca in decembrie 2014 vor fi sase zile de intuneric pe Pamant, o alta, care sustine ca in cateva ore forta gravitationala isi va lua o mica vacanta, a strabatut Facebook-ul in lung si-n lat, de cateva ori!

In 4 ianuarie 2015, fix la 9.47 AM, Pacific Standard Time – 5.47 PM, GMT (19.47, ora Romaniei) – o gasca de planete din sistemul nostru solar vor actiona atat de temeinic incat vor anihila forta de atractie gravitationala a Terrei, iar oamenii, eliberati de griji, nevoi, dureri, isi vor indeplini visul de a zbura prin propriile forte.

Ca sa fie mai clar, “efectul” va fi creat de Pluto, care, exasperat de faptul ca niciun astronom nu s-a hotarat definitiv si irevocabil sa-l declare planeta, planetoid sau asteroid, va dribla Jupiter si Pamantul, trecand prin spatele lor. Pare destul de stiintifica explicatia, nu? 

Anuntul a fost distribuit intens in ultimele saptamani pe reteaua de socializare, luat in gluma sau in serios, hoax-ul nu este o noutate. Farsa a fost facuta de astronomul britanic Partick Moore, la BBC, in 1976, evident in ziua de 1 aprilie!
Cei care vor sa creada in astfel de stiri, total nefundamentate stiintific, evident ca sunt liberi s-o faca, precum pasarile cerului!


×