x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Ce animal corespunde fiecărei zodii

Ce animal corespunde fiecărei zodii

de Moira Dună    |    28 Feb 2024   •   17:30
Ce animal corespunde fiecărei zodii
Sursa foto: Hepta

Oamenii caută în astre îndrumare de secole, așa că magia lor vorbește de la sine. Deși limba veche a astrologiei este excelentă pentru cultivarea conștientizării de sine, învățarea despre semnele zodiacale ca animale o face cu atât mai validă.

Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru care subiectul ezoteric al astrologiei este mai mult decât adesea considerat „universal”, având în vedere capacitatea sa de a vorbi oamenilor într-o infinitate de moduri.  într-o cantitate infinită de moduri.

Cele 12 arhetipuri zodiacale sunt strâns aliniate cu etapele dezvoltării umane, dar poartă și o serie de simboluri și totemuri antice. În acest caz particular, totuși, semnele zodiacale ca animale sunt sub formă de prieteni îmblăniți, creaturi marine sau chiar insecte. Cheia este să menții o minte deschisă; nu contează dacă te referi la astrologia occidentală sau la cea chinezească, deoarece va fi întotdeauna un totem, simbol și/sau arhetip atașat fiecărui semn.

Dacă ești familiarizat cu expresia „Toți suntem făcuți din stele”, atunci tocmai aici începe să aibă sens misticismul său. 

„Cu toții suntem conectați în marele cerc al vieții”, spune Regele Leu.

Berbec - Berbec
Constelația ta are mai multe conotații în diferite culturi, dar grecii și egiptenii au asociat-o în mod tradițional cu un berbec. Berbecul este, de asemenea, un simbol al acțiunii, hotărârii și inițiativei, care merge mână în mână cu arhetipul semnului tău și cu planeta ta conducătoare, Marte.

Taur - Taur

Ești un taur încăpățânat, dar știai deja asta. Probabil că nu știai că puterea și prezența alter ego-ului tău sun, de asemenea, venerate și lăudate în multe culturi. Un simbol al virilității, stabilității și puterii, elementul tău fix pământul nu face excepție.

Gemeni - Fluture
Ești un fluture social cu un suflet de cameleon. Similar cu esența ta mercuriană, fluturele este volubil, jucăuș și greu de prins. Este, de asemenea, un simbol al dualității care există în orice, iar asta merge mână în mână cu arhetipul tău zodiacal. De asemenea, ești adaptabil și cu mai multe fațete, ceea ce face din această pereche potrivirea perfectă.

Rac - Crab
A fi un crab depășește cu mult dispozițiile tale în continuă schimbare. Tenace, intuitiv și foarte protector pentru mediul său, crabul este un simbol al timpului și al vulnerabilității. Merge în lateral, dar în ritmul său unic, care este, de asemenea, ceva pe care te străduiești constant să-l accepți.

Leu - Leu
Să spunem că lumea întreagă nu se poate abține să nu se uite la tine ori de câte ori intri într-o cameră. Majestuos, admirabil și înverșunat de carismatic, leul este un simbol al curajului, regalității și protecției. Luptă în fața obstacolelor și provocărilor, iar tu faci același lucru cu capul sus.

Fecioara - Albina
Ești o albină ocupată. Arhetipul tău zodiacal reprezintă datoria ta divină, atât individual, cât și în ceea ce privește Mama Pământ. Un simbol divin al sârguinței și al muncii în echipă, se crede că albinele nu dorm niciodată. Această insectă este o emblemă a abundenței, rodniciei și sursei noastre de viață colectivă.

Balanța - Lebăda
La fel ca lebăda, esența ta este aliniată armonios cu frumusețea, grația și iubirea. De parcă nu ar fi de ajuns, o pereche de lebede este o reprezentare a reunirii sufletelor pereche, ceea ce este total venusian.

Scorpion - Scorpion
Chiar nimic nu este mai intimidant decât scorpionul. La fel ca arhetipul tău, scorpionul este simbolul dominației, pasiunii și renașterii. Pe partea întunecată, este foarte sensibil și defensiv.

Săgetător - Cal
Arhetipul tău zodiacal este reprezentat de centaur. Cu toate acestea, dorința de aventură a unui cal se potrivește perfect cu natura ta. Un simbol al libertății, calul este o reprezentare a călătoriei, mișcării și dorinței.

Capricorn - Capra
Ești incredibil de perseverent. Adevărul este că determinarea ta nu se aseamănă cu alta, iar capra întruchipează perfect forța ta interioară. Un simbol al sacrificiului, vitalității și agilității, nimic nu o mai poate opri odată ce au pus ochii pe premiu.

Vărsător - Iepurele
Este greu să-l restrângi, deoarece iepurii dețin mult simbolism. Dar dacă există un lucru consistent, este legătura lor cu prosperitatea și intuiția. Iepurele arată cum să revii pe drumul cel bun, ceea ce merge mână în mână cu arhetipul tău zodiacal.

Pești - Pește
Ești un cameleon. Tocmai de aceea, peștele intuitiv se potrivește perfect cu arhetipul tău zodiacal. Sensibil și profund conștient, peștele este un simbol al creativității, credinței, rezistenței și liniștii. Vorbește despre esența elementului apă și a tărâmului universal, potrivit msn.com.

 

×
Subiecte în articol: animal zodii