x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Marte retrograd în Gemeni. 4 semne puternic afectate

Marte retrograd în Gemeni. 4 semne puternic afectate

de Moira Dună    |    18 Oct 2022   •   10:55
Marte retrograd în Gemeni. 4 semne puternic afectate
Sursa foto: Hepta

Retrogradarea planetei Marte în Gemeni are loc în perioada octombrie 2022-ianuarie 2023.

În astrologie, nimic nu este mai ciudat, mai stresant sau mai confuz decât mersul înapoi al unei planete. Iar acum, semnele cele mai afectate de retrogradarea  planetei Marte, trebuie să fie atente pentru că vor avea un drum accidentat de parcurs, scrie stylecaster.com. 

Când o planetă se deplasează înapoi, îi duce pe oameni în trecut. Și, în această călătorie, retrogradarea planetelor ne ajută să ne rezolvăm problemele persistente pentru a putea apoi să privim spre viitor. Însă acum mersul retrograd este al ferocei planete  Marte, așa că experiența va fi neapărat intensă. Este zeul războiului, al luptei, al agresiunii. Marte guvernează modul în care procesăm furia și acționăm din impuls. Este însă și plantea sexulului, a instinctelor primare, a ambiției și pasiunii, conducându-ne direct către orice ne dorim. Marte descrie partea din noi care este un urmăritor și un vânător, pentru că Marte primește orice dorește!

El este retrograd la fiecare 26 de luni și mersul său înapoi durează 72 de zile. Întrucât guvernează puterea și vitalitatea, acum ne vom simți cam obosiți dar acest tranzit ne oferă șansa de a încetini, de a lucra cu ego-ul nostru și de a învăța din eșecuri. Într-o societate care ne vrea activi 24/24 de ore, 7 zile din 7, ne vom simți epuizați în această perioadă, astfel că Marte ne reamintește că merităm mult mai mult decât muncă.

Marte își va începe retrogradarea pe 30 octombrie, la 25 de grade Gemeni. Acest tranzit va continua până pe 12 ianuarie 2023, când Marte va reintra în mersul direct la 8 grade Gemeni. În această perioadă ne vom simți speriați, dar asta este perfect de înțeles, deoarece este și motivul pentru care Marte va rămâne în Gemeni până pe 25 martie 2023, când va intra în Rac.

Pe măsură ce Marte se mișcă înapoi prin Gemenii sociali și intelectuali, acest tranzit ar putea duce la multe dezbateri aprinse și dezacorduri de mare intensitate. Trebuie să ne alegem cuvintele cu înțelepciune, deoarece insultele sunt susceptibile să usture și să lase urme. Întrucât Gemenii se plictisesc ușor, există șanse mari să ne simțim lipsiți de interes. S-ar putea chiar să fim distrași în multe direcții, ceea ce face mai dificilă concentrarea.

Energia acestei retrogradări va crește în timpul perioadei Săgetătorului și va atinge noi niveluri de intensitate în jurul Lunii pline din Gemeni, pe 7 decembrie, care va forma o conjuncție aproape exactă cu Marte retrograd. S-ar putea simți ca o oală sub presiune, iar această Lună plină poate fi cea care o declanșează. Este timpul să ne regândim relația cu furia, deoarece fie învățăm cum să o controlăm, fie să îi permitem să ne controleze.

Iată 4 zodii care vor fi cel mai afectate de Marte retrograd:

Berbec

Deoarece Marte îți guvernează forța vitală, ești obligat să simți orice i se întâmplă lui Marte la un nivel profund și plin de suflet. Pe măsură ce Marte retrogradează, s-ar putea să te simți mai puțin inspirat sau stimulat de viața ta de zi cu zi. S-ar putea chiar să te străduiești să te simți curios despre lume, ca și cum nimic nu îți satisface interesele intelectuale.

Retrogradând prin a treia casă de comunicare, Marte, planeta ta dominantă, ar putea duce la câteva argumente aprinse în care nimic nu se rezolvă. Amintește-ți să-ți alegi cuvintele cu înțelepciune, deoarece schimburile furioase de replici îți pot aduce mai mult stres decât este necesar. Dar, până la final, vei înțelege mai bine cum să-ți comunici emoțiile cu ceilalți și să-ți vindeci relațiile.

Gemeni

Nimeni nu simte această retrogradare mai intens decât tine. Având loc în prima ta casă a sinelui, Marte retrograd prin Gemeni, îți forțează ego-ul să facă unele călătorii serioase pentru a-ți vindeca relația cu propria ta mândrie

Este posibil să simți o nevoie intensă de a te afirma în acest timp, însă găsirea mijloacelor pentru a -ți exprima punctul de vedere poate fi mai dificilă decât de obicei. Deși s-ar putea să treci prin niște tulburări interioare și probleme de furie adânc înrădăcinate, această retrogradare este o șansă de a elibera totul! Toate acele resentimente reținute pe care le-ai păstrat, au strâns multă mizerie de-a lungul anilor și, dacă ești supărat, amintește-ți că furia poate fi o forță incredibil de motivatoare! Permite-i lui Marte retrograd în Gemeni să te învețe cum să procesezi această furie într-un mod care să te simți sănătos și întăritor, mai degrabă decât în detrimentul tău.

Scorpion

Te simți puțin dezordonat. Și pentru că ești condus de Marte pasionat, această retrogradare te va afecta la un nivel adânc. Experiența te poate face să-ți dorești intimitate la fel de intens pe cât ți-e frică de ea, deoarece acest tranzit are loc în cea de-a opta casă, de a primi și a da.

Când o planetă trece prin casa a opta, ea aprinde focul dorinței tale de a fuziona cu ceva sau cu altcineva. Și pentru că această energie are tendința de a ne face să ne simțim posesivi, acum te poate obliga să regândești modul în care respecti și afirmi granițele emoționale. Cu toate acestea, dacă simți că nu primești ceea ce ai nevoie, s-ar putea să începi să dorești și mai mult. Această retrogradare îți arată cum să te scufunzi fără să înoți, cum să guști fără a consuma în exces. Deși s-ar putea să simți o dorință intensă de mai mult, acum găsești o modalitate de a rămâne pe poziții, în pofida fluxurilor schimbătoare care te înconjoară.

Săgetător

Te chinui să te vezi cu cineva? Antipatia ta ocazională pentru cineva se transformă într-o rivalitate în toată regula? Pe măsură ce Marte retrogradează prin Gemeni, va aduce și conflicte adânc înrădăcinate în a șaptea ta casă, de aliați și inamici.

Dacă ești căsătorit sau într-o relație de dragoste, acum poți să-ți rezolvi problemele de furie în mod productiv, și nu distructiv. Pe măsură ce nervii se amplifică, puterea de control se diminuează. Lasă această retrogradare să te învețe cum să numeri până la 10 și să respiri adânc înainte de acționa. Când îți lași furia să-ți ghideze acțiunile, ajungi să arăți tuturor cărțile tale. Și când emoțiile îți întunecă perspectiva, îți devine mai greu să ai încredere în judecățile tale. Permite-i lui Marte retrograd să redefinească modul în care să-ți rezolvi problemele din relație.

×
Subiecte în articol: marte retrograd horoscop astrologie zodiac