x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Semnificația Calendarului Chinezesc Lunar

Semnificația Calendarului Chinezesc Lunar

21 Aug 2020   •   12:54
Semnificația Calendarului Chinezesc Lunar
Sursa foto: antena1

Calendarul Chinezesc Lunar durează de la prima fază a Lunii Noi și până la prima Lună Plină. Multe țări din Asia se ghidează după acesta, scrie yourtango.com

Este alcătuit pe baza fazelor lunii (numite și luni sinodice). A început pe 25 ianuarie 2020, iar în 2021 va începe pe 12 februarie, ceea ce arată că este diferit de la o țară la alta. Astfel, Anul Nou thailandez, numit Songkran, a început pe 13 aprilie 2020 și se va încheia pe 15 aprilie 2021. 

Lunile sinodice au aproximativ 29-30 de zile, ceea ce face ca un an lunar să fie cu 11 zile mai scurt decât un an solar, de 12 luni. 

Anul Nou Lunar este diferit de Anul Nou practicat în Statele Unite. Țările occidentale se ghidează după Calendarul Gregorian. Asta înseamnă că ne bazăm anii de calcule, în funcție de ciclurile Soarelui. Stabilind lunile după Soare, și nu după fazele Lunii, calendarele occidentale au 30-31 de zile, comparativ cu 29 de zile ale Calendarului Lunar.  Prin urmare, calendarul conceput după fazele Lunii este diferit în fiecare an. 

Peste 1,5 miliarde de oameni sărbătoresc Anul Nou Lunar pentru a-și cinsti strămoșii și a respecta tradițiile. Se arde tămâie și se mulțumește bunicilor. Este o practică reconfortantă, deoarece simțim cum cineva ne protegează în anul care vine. Și asta ne aduce noroc. 

Se atârnă felinare roșii în afara casei pentru a alunga ghinionul și se pun suluri din pânză ori hârtie pe pereți, pe care sunt scrise diferite zicale. Acestea se referă la dorințele care vrem să se împlinească în anul respectiv. 

Se mai agață pe ușa de la intrare, invers, o tapiserie chinezează pentru noroc. Acesta se va revărsa, astfel, asupra celor care locuiesc în casă. 

Se mănâncă tăieței de orez, ceea ce ne va asigura o viață lungă, și găluște, pentru a spera la bogăție.

 

 

 

×
Subiecte în articol: zodiac chinezesc calendar lunar