x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Apple a pierdut un proces în Irlanda și trebuie să plătească 13 miliarde de euro

Apple a pierdut un proces în Irlanda și trebuie să plătească 13 miliarde de euro

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2024   •   13:45
Apple a pierdut un proces în Irlanda și trebuie să plătească 13 miliarde de euro
Sursa foto: Hepta/Când se lansează iPhone 16

Compania Apple a pierdut un proces în Irlanda și trebuie să plătească 13 miliarde de euro. Este vorba despre beneficii „ilegale” pe care compania americană le-a primit de la statul irlandez. Procesul a ținut 10 ani.

Instanța supremă a Europei a decis marți împotriva Apple la capătul unui proces de 10 ani care a vizat afacerile din Irlanda ale gigantului tehnologic, potrivit CNBC.

Declarația Curții Europene de Justiție vine la câteva ore după ce Apple a dezvăluit o serie de noi produse, încercând să revitalizeze gama de iPhone, Apple Watch și AirPod.

În 2014, Comisia Europeană a deschis o investigație asupra plăților fiscale ale Apple în Irlanda, sediul gigantului tehnologic în UE. În 2016, Comisia a ordonat Dublinului să recupereze până la 13 miliarde de euro spunând la acea vreme că Apple a primit beneficii fiscale „ilegale” în Irlanda pe parcursul a două decenii.

Apple și Irlanda au făcut apel la decizia Comisiei în 2019, iar în 2020 a doua cea mai înaltă instanță a UE a anulat decizia Comisiei din 2016.

La rândul său, Comisia a contestat decizia Tribunalului, trimițând litigiul la CEJ.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Apple proces pierdut Irlanda beneficii ilegale