x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech China dezvolta o arma nucleara dintr-o noua generatie

China dezvolta o arma nucleara dintr-o noua generatie

30 Mai 2018   •   13:28
China dezvolta o arma nucleara dintr-o noua generatie

China si-a intensificat eforturile in vederea punerii la punct a unei arme nuceare de generatie noua, efectuand, in medie, cam cinci teste pe luna, care imita o explozie atomica, informeaza South China Morning Post.

 

Conform ultimelor date ale Academiei de fizica si inginerie, in acest plan, China a intrecut considerabil Statelor Unite, care nu efectueaza mai mult de un astfel de test pe luna. Din septembrie 2014 pana in decembrie anul trecut, China a intreprins cam 200 de experimente de laborator , in timp ce SUA, potrivit Lawrence Livermore National Laboratory, nu a realizat, in intervalul de referinta, mai mult de 50 de asemenea teste, adica in jur de 50 pe an.

In acelasi timp, expertii chinezi sunt de parere ca dupa ce Beijingul se va alatura Statelor Unite si Rusiei in detinrea unui arsenal nuclear care sa poata fi folosit in calitate de instrument de intimidare impotriva unor potentiale amenintari, o eventuala cursa a inarmarii va servi unor scopuri total opuse, amplificand, totodata, riscul unui conflict nuclear.

"De la focoase mici se ajunge la focoase mari", a comentat expertul militar Li Tze. In opinia lui, faptul ca Beijing nu va recurge niciodata la arma atomica nu inseamna ca tara suspende orice proiect in acest domeniu. "Daca alte state folosesc impotriva noastra arma atomica, trebuie sa raspundem cu aceeasi moneda, aceasta este justificarea elaborarii noilor arme", a adaugat analistul.

 

×