x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Elon Musk critică noua funcție Windows, care înregistrează toate activitățile utilizatorului

Elon Musk critică noua funcție Windows, care înregistrează toate activitățile utilizatorului

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   01:00
Elon Musk critică noua funcție Windows, care înregistrează toate activitățile utilizatorului
Sursa foto: Hepta

Noua funcție „Recall" a Windows a stârnit controverse din cauza capacității sale de a înregistra toate activitățile utilizatorului. Elon Musk nu a întârziat să își exprime părerea despre aceasta.

Microsoft a dezvăluit recent o nouă funcție pentru sistemul său de operare Windows, numită „Recall". Funcția inovatoare promite să înregistreze fiecare activitate de pe computerul utilizatorului, făcând capturi de ecran cu tot ceea ce este afișat. Conceptul din spatele acestei inovații este de a crea un fel de memorie fotografică completă a interacțiunilor digitale ale unui individ, potrivit tecnoandroid.it.

Însă această caracteristică a stârnit destul de multe opinii contradictorii, deși au existat multe asigurări că datele colectate vor rămâne limitate la dispozitivele locale, fără a fi transmise către servere externe.

Elon Musk, cunoscut pentru opiniile sale deschise și adesea controversate, nu a întârziat să își exprime părerea despre noua funcție Windows. Antreprenorul a comparat funcția „Recall" cu un episod din celebrul serial „Black Mirror". Acesta din urmă este cunoscut în special pentru reprezentările sale tulburătoare ale unui viitor tehnologic.

Critica sa a atras imediat atenția și a generat o dezbatere aprinsă în rândul utilizatorilor de pe rețelele de socializare. Mulți și-au exprimat îngrijorarea că această inovație ar putea reprezenta o invadare fără precedent a vieții private.

Între timp, mai multe persoane au declarat că sunt gata să renunțe la Windows în favoarea unor sisteme de operare alternative, precum Linux. Asta tocmai pentru a evita riscul de a fi monitorizate în permanență.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk windows recall