x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Elon Musk preconizează o inteligență artificială care depășește oamenii în 2 ani

Elon Musk preconizează o inteligență artificială care depășește oamenii în 2 ani

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   12:45
Elon Musk preconizează o inteligență artificială care depășește oamenii în 2 ani
Sursa foto: Hepta

Elon Musk preconizează o inteligență artificială mai inteligentă decât oamenii în 2 ani. Directorul general al companiei chineze Baidu spune că mai sunt 10 ani până atunci.

Robin Li, directorul executiv al Baidu, una dintre cele mai mari firme de tehnologie din China, a declarat că inteligența artificială mai inteligentă decât oamenii, sau AGI, este la mai mult de 10 ani distanță, conform CNBC.

Inteligența generală artificială, sau AGI, este un termen care se referă la inteligența artificială care este la fel de inteligentă sau mai inteligentă decât oamenii.

Șeful Tesla, Elon Musk, a declarat anul acesta că AGI va fi probabil disponibilă până în 2026. Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a declarat în ianuarie că AGI ar putea fi dezvoltată într-un „viitor rezonabil de apropiat".

Robin Li afirmă însă că o inteligență artificială mai inteligentă decât oamenii este la mai mult de 10 ani distanță.

„AGI este încă la câțiva ani distanță. Astăzi, mulți oameni vorbesc despre AGI, și spun ... că este probabil peste doi ani, probabil peste, știți, cinci ani. Eu cred că este peste 10 ani", a declarat Li în timpul unei discuții susținute la conferința VivaTech de la Paris.

Li a făcut apel la un ritm mai rapid de dezvoltare a AI.

„[Teama mea] este că este că tehnologia AI nu se îmbunătățește suficient de repede. Toată lumea este șocată de cât de repede a evoluat tehnologia în ultimii doi ani. Dar pentru mine încă nu este suficient de rapid. Este prea lent", a spus el.

În plus, Li a spus că există o mare diferență între dezvoltarea tehnologiei în SUA, față de cea din China.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inteligenţa artificială Elon Musk