x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Elon Musk prezintă primul taxi-robot produs de Tesla, care se conduce singur

Elon Musk prezintă primul taxi-robot produs de Tesla, care se conduce singur

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   10:41
Elon Musk prezintă primul taxi-robot produs de Tesla, care se conduce singur
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a prezentat noul taxi robot produs de Tesla, cu două uși în formă de aripă de pescăruș și fără volan sau pedale, în cadrul unui eveniment care a avut loc joi, relatează Reuters.

Musk a apărut pe scena evenimentului într-un taxi robot produs de Tesla, numit „Cybercab”, despre care miliardarul a spus că va intra în producție în 2026 și va avea un preț mai mic de 30.000 de dolari. El a spus că operarea va costa 20 de cenți pe milă în timp, iar încărcarea sa se va face prin inducție, nefiind necesare prize.

El a declarat că mașinile se bazează pe inteligență artificială și camere video și nu au nevoie de alte echipamente hardware, cum ar fi cele pe care le folosesc producătorii rivali de taxiuri robotice - o metodă pe care investitorii și analiștii au semnalat-o ca fiind dificilă atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al reglementărilor.

„Viitorul autonom este aici”, a declarat Musk. „Avem 50 de mașini complet autonome aici în seara asta. Veți vedea modele Y și Cybercab. Toate fără șofer”. Musk a prezentat, de asemenea, un vehicul mai mare, care se conduce singur - numit Robovan - capabil să transporte până la 20 de persoane, și a prezentat robotul umanoid Optimus de la Tesla.

Planul lui Musk este de a opera o flotă de taxiuri Tesla care se conduc singure și pe care pasagerii le pot chema prin intermediul unei aplicații. Proprietarii individuali de Tesla vor putea, de asemenea, să câștige bani prin intermediul aplicației prin listarea vehiculelor lor ca robotaxi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk tesla taxi-robot