x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Google ar putea percepe taxe pentru conținutul premium generat de inteligența artificială

Google ar putea percepe taxe pentru conținutul premium generat de inteligența artificială

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2024   •   11:00
Google ar putea percepe taxe pentru conținutul premium generat de inteligența artificială

Google, motorul de căutare utilizat de peste un miliard de oameni din întreaga lume, analizează posibilitatea de a percepe taxe pentru conținutul premium generat de inteligența artificială (AI).

Compania, deținută de Alphabet Inc, ar fi în curs de revizuire a modelului său de afaceri și analizează posibilitatea de a plasa o parte din produsele sale de bază în spatele unui paywall.

Ar fi prima dată când Google ar percepe taxe pentru oricare dintre conținuturile sale.

Google a declarat că nu are nimic de anunțat "chiar acum".

Potrivit Financial Times, se pare că este în analiză adăugarea anumitor funcții de căutare cu inteligență artificială la serviciile sale de abonament premium care oferă deja acces la noul asistent de inteligență artificială numit Gemini, versiunea Google a chatbotului viral ChatGPT.

Se pare că directorii nu au luat încă o decizie cu privire la momentul în care sau dacă vor merge mai departe cu această tehnologie, dar FT a afirmat că inginerii dezvoltă know-how-ul necesar pentru a implementa serviciul.

Motorul de căutare tradițional al Google va rămâne gratuit, dar va continua să apară cu reclame alături de conținutul căutat, pe care îl vor vedea și abonații, a precizat FT.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: google inteligenţa artificială