x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Israelul amână un test al sistemului antirachetă Arrow 3 în Alaska

Israelul amână un test al sistemului antirachetă Arrow 3 în Alaska

02 Mai 2018   •   07:54
Israelul amână un test al sistemului antirachetă Arrow 3 în Alaska

Ministerul Apărării din Israel a anunţat că amână un test al sistemului Arrow 3 de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acţiune, prevăzut să aibă loc în Alaska (Statele Unite), pentru a asigura "maxima pregătire" a bateriei defensive. Decizia a fost luată după consultări cu Agenţia Americană de Apărare Antirachetă, fără a fi furnizate alte date, precizeaza "Times of Israel".

 

În februarie, ambele instituţii au testat cu succes sistemul defensiv conceput pentru interceptarea rachetelor balistice în afara atmosferei. Atunci, exercitiul a avut loc după ce alte două încercări programate anterior au fost anulate în ultimul moment.

Arrow 3, operaţional din ianuarie, reprezintă treapta cea mai înaltă a sistemului de apărare pe mai multe niveluri al Israelului, împreună cu alte sisteme de rachete împotriva atacurilor cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

A fost dezvoltat într-un program comun israeliano-american iar, potrivit presei locale, obiectivul său este doborârea rachetelor balistice intercontinentale în afara atmosferei, cu ogivele lor de diverse tipuri - nuclear, biologic, chimic sau convenţional -, cât mai aproape de locul de unde au fost lansate. AGERPRES

×