x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Mâncarea viitorului: "Orezul de vită", sursă importantă de proteine din ingineria alimentară

Mâncarea viitorului: "Orezul de vită", sursă importantă de proteine din ingineria alimentară

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2024   •   09:20
Mâncarea viitorului: "Orezul de vită", sursă importantă de proteine din ingineria alimentară
Sursa foto: X/Cell Press

Cercetătorii sud-coreeni au cultivat celule de carne de vită în boabe de orez, în ceea ce ei spun că este un pas important spre obținerea unei surse de proteine durabile, accesibile și ecologice, care ar putea înlocui carnea de vită de fermă.

Profesorul Jinkee Hong, de la Universitatea Yonsei din Seul, care a condus cercetarea publicată în revista Matter în această lună, a declarat că "orezul de vită" este primul produs de acest fel. Acesta folosește particule de cereale ca bază pentru cultivarea celulelor de grăsime animală, scrie Reuters.

În cadrul cercetării, boabele de orez au fost tratate cu enzime pentru a crea un mediu optim pentru creșterea celulelor, apoi au fost infuzate cu celule bovine care sunt cultivate pentru a obține produsul hibrid final, ce seamănă cu un bob de orez roz.

"Dacă va fi dezvoltat cu succes în produse alimentare, orezul cultivat din carne de vită ar putea servi ca sursă sustenabilă de proteine, în special în mediile în care creșterea tradițională a animalelor este impracticabilă", a spus Hong.

Acest orez conține cu aproximativ 8% mai multe proteine și cu 7% mai multe grăsimi decât orezul convențional. Hong a precizat că proteinele sunt în proporție de 18% de origine animală, ceea ce le face o sursă bogată de aminoacizi esențiali.

Hong a spus că rămân provocări din punct de vedere tehnic și în ceea ce privește câștigarea clienților dacă produsul va ajunge pe rafturile magazinelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: orez de vită celule proteina