x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O maşină Uber, aflată pe pilot automat, a detectat un pieton care traversa, însă nu a oprit

O maşină Uber, aflată pe pilot automat, a detectat un pieton care traversa, însă nu a oprit

08 Mai 2018   •   15:02
O maşină Uber, aflată pe pilot automat, a detectat un pieton care traversa, însă nu a oprit

O maşină Uber care se conduce singură, aflată în teste, a omorât o femeie din Arizona care traversa strada, în ciuda faptului că o detectase, scrie The Guardian.

Maşina avea o viteză de 64 de km/h, când a lovit-o pe Elaine Herzberg, în vârstă de 49 de ani, în jurul orei 22:00, pe data de 18 martie. Herzberg traversa împingând o bicicletă la distanţă mică de trecerea de pietoni. Aceasta a murit din cauza rănilor suferite.

Deşi senzorii maşinii o detectaseră pe doamna Herzberg, sistemul software era programat cu mult în favoarea ignorării obiectelor ieşite în cale, cum ar fi pungile de plastic, potrivit unui raport. Asta înseamnă că modelul modificat Volvo XC90 nu a reacţionat suficient de repede.

De asemenea, raportul menţionează că şoferul nu era suficient de atent pentru a interveni înainte ca maşina să lovească pietonul.

Arizona a suspendat după incident testele maşinilor Uber care se conduc singure.

“Cooperăm activ cu Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor SUA (NTSB) în cadrul anchetei. Din respect pentru proces şi pentru încrederea pentru NTSB, nu putem comenta pe marginea acestui incident”, a spus un purtător de cuvânt al Uber. “Între timp, am iniţiat o revizuire a siguranţei maşinilor noastre care se conduc singure şi l-am adus pe fostul preşedinte NTSB, Christopher Hart, pentru a ne consilia cu privire la cultura noastră globală în materie de siguranţă. Revizuirea noastră analizează totul, de la siguranţa sistemului nostru până la procesele noastre de instruire pentru operatorii de vehicule, şi sperăm să avem mai multe de spus curând.”, a mai declarat acesta.

×