x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Schema cu care poți să câștigi o jumătate de milion la loterie! El a reușit!

Schema cu care poți să câștigi o jumătate de milion la loterie! El a reușit!

12 Apr 2019   •   11:39
Schema cu care poți să câștigi o jumătate de milion la loterie! El a reușit!

Din când în când într-un colț sau altul al lumii, se nasc oameni care ajung să fie simboluri pentru țările lor. Realizările lor transced timpul și rămân în conștiința noastră ca valori de netăgăduit. Ne putem imagina Statele Unite fără Michael Jackson, Hemingway sau Steve Jobs, Brazilia fără fotbalistul Pele sau România fără Hagi, Nadia Comâneci sau Brâncuși?

Tot astfel, Franța este adeseori numită "patria lui Voltaire". François-Marie Arouet, sau mai bine cunoscut după pseudonimul său, Voltaire, s-a născut la data de 21 noiembrie 1694 în Paris.

În cariera sa literară care s-a întins pe o perioadă de peste 60 de ani, acesta a scris multe poeme înfluente, eseuri și cărți, inclusiv „Candide” și „Scrisori privind națiunea engleză”.

Spiritul său meticulos și ideile provocatoare despre religie, libertate și etică, i-au adus deopotrivă faimă și dispreț la curțile Europei și, mai târziu, l-au ajutat să își consolideze reputația ca una dintre figurile fundamentale ale Iluminismului.

Deși au trecut mai bine de 300 de ani de la existența fizică a scriitorului, au ajuns până la noi câteva istorioare interesenta și inedite legate de numele său.

Una dintre acestea vizează starea materială a lui Voltaire, de invidiat pentru acele vremuri.

În anul 1729, Voltaire a format o echipă cu matematicianul Charles Marei de La Condamine și alți câțiva pentru a exploata o portiță de scăpare profitabila din loteria națională franceză.

Guvernul punea în joc premii uriașe în fiecare lună, dar o observare atentă a fenomenului și calcul matematic dibaci au scos la iveală faptul că..................................

Află cum a reușit Voltaire să câștige o jumătate de milion de franci la loterie

×