x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Oamenii de știință investighează legătura dintre cancerul de sân și bacteriile intestinale

Oamenii de știință investighează legătura dintre cancerul de sân și bacteriile intestinale

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   19:00
Oamenii de știință investighează legătura dintre cancerul de sân și bacteriile intestinale
Sursa foto: Thinkstock

Cercetătorii au primit o finanțare semnificativă pentru a investiga posibilitatea ca bacteriile intestinale mai sănătoase să contribuie la rezultate mai bune pentru pacienții cu cancer de sân.

Organizația caritabilă Breast Cancer Now a dat 250.000 de lire sterline pentru a finanța un studiu care va analiza legătura dintre bacteriile intestinale și cancerul de sân, potrivit BBC.

Cercetătorii de la Institutul Quadram din Norwich Research Park vor conduce studiul.

Scopul este de a identifica dacă manipularea bacteriilor intestinale ar putea îmbunătăți rezultatele tratamentului pentru cancerul de sân.

Studii anterioare au sugerat o legătură între bacteriile intestinale sănătoase și un prognostic mai bun pentru pacienții cu alte tipuri de cancer.

„Dovezile arată că anumite bacterii care trăiesc în intestinul nostru pot contribui la încetinirea creșterii și răspândirii cancerelor, inclusiv a cancerului de sân. Ne interesează modul exact în care bacteriile ajută organismul să prevină evoluția cancerului și dacă tratamentele standard afectează acest lucru”, a declarat Dr. Stephen Robinson.

Studiul va examina probe de scaun prelevate de la pacienți cu cancer de sân în diferite stadii ale diagnosticului și tratamentului pentru a vedea cum se schimbă bacteriile intestinale în timpul evoluției bolii.

Cercetătorii vor compara apoi probele de la persoanele care au răspuns bine la tratament și de la cele care nu au răspuns.

Folosind șoareci, cercetătorii vor investiga, de asemenea, modul în care bacteriile intestinale influențează sistemul imunitar.

Acest studiu ar putea duce la noi abordări de tratament pentru cancerul de sân, bazate pe modularea florei intestinale.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: stiinta cancer săn bacterii