x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech REACȚII la victoria juridică a tenismanului Novak Djokovic împotriva autorităților australiene

REACȚII la victoria juridică a tenismanului Novak Djokovic împotriva autorităților australiene

10 Ian 2022   •   14:53
REACȚII la victoria juridică a tenismanului Novak Djokovic împotriva autorităților australiene
Sursa foto: Hepta

Victoria în justiție a tenismanului sârb Novak Djokovic a stârnit reacții de tot felul. Acesta a câștigat în fața autorităților australiene care s-au contrazis în acordarea vizei pentru turneul de la Melbourne. 

Djokovic a obținut viză pentru a participa la Australian Open, însă la intrarea în țară aceasta i-a fost anulată pe motiv că nu este vaccinat anti COVID-19, fiind plasat în carantină la un hotel timp de circa o săptămână. Și asta în pofida faptului că a trecut prin boală în decembrie 2021. Împotriva deciziei sârbul a făcut apel și a câștigat. 

Povestea sa a stârnit reacții emoționale, atât din partea persoanelor pro vaccinare, cât și a celor anti imunizare prin administrarea tratamentelor împotriva vaccinului SARS-CoV-2.

Reacții:

John Isner, 24 WTA: ''Singurul lucru care mai rămâne de făcut este să câştige din nou trofeul şi să plece de acolo fără a mai reveni vreodată''.

Niki Pilic, fost mentor al lui Novak Djokovic: ''Tot acest calvar a fost inutil. El a primit undă verde de la Tennis Australia şi de la doctori să joace în turneu şi atunci a intervenit politicul. Dacă ei îi vor revoca acum viza, eu cred că s-ar reflecta prost asupra Australiei. Nu pot spune care sunt şansele lui după ce a îndurat, dar sunt sigur că va fi fericit să fie pe teren şi să înceapă pregătirea pentru turneu''.

Kevin Rudd, fost premier al Australiei: ''Incompetenţă totală! Ca în orice altceva. Dacă ei chiar nu l-ar fi vrut, de ce naiba i-au dat viza să zboare aici? Aceasta a fost concepută ca o strategie uriaşă de distragere a atenţiei pentru că în lumea reală oamenii nu pot fi testaţi''.

Paul McNamee, fost director executiv Australian Open: ''Djokovic şi-a petrecut toată ziua în instanţă, prezentând toate dovezile şi, în mod concret, a câştigat. Hai să respectăm decizia instanţei şi să ne mutăm la cealaltă instanţă, unde se joacă sportul''.

Somdev Devvarman, fost tenisman: ''Novak versus restul lumii. Am mai văzut asta înainte. Acum este diferit. Dacă el ajunge să-şi apere titlul şi să obţină 21 de Grand Slam-uri, va fi una dintre cele mai grozave poveşti de tenis spuse vreodată''.

 

×
Subiecte în articol: novak djokovic