x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Rusii au un plan pentru recuperarea rachetei pierduta in mare!

Rusii au un plan pentru recuperarea rachetei pierduta in mare!

26 Aug 2018   •   16:26
Rusii au un plan pentru recuperarea rachetei pierduta in mare!

Racheta rusa de croaziera cu reactor nuclear Burevestnik, care, probabil, a cazut in Marea Barents, poate fi depistata si analizata de specialistii atomisti cu ajutorul statiilor de mare adancime, aflate in dotarea Flotei de Nord, a apreciat expertul militar Dmitri Kornev. 

 

"O asemenea statie ar putea independent sau cu ajutorul unui submarin atomic purtator sa ajunga in perimetrul necesar, sa depisteze obiectul scufundat, sa il examineze si, fie sa execute operatiunile de pregatire a ridicarii lui la suprafata, fie sa il ridice singur. Judecand dupa relatarile diferitelor surse de informatii, o astfel de statie a particiipat in numeroase randuri la lucrari desfasurate la bordul unor submarine esuate, iar pentru pregatirea unor astfel de misiuni nu e nevoie de luni de zile", a apreciat analistul rus. 

In opinia lui, mai exista si alte mijloace care pot fi folosite in acest scop, cum ar fi dispozitive cu sau fara pilot de cercetare a fondului marin si care se pot scufunda la adancimi foarte mari". Expertul a enumerat nava Igor Belousov, echipat cu aparatul de salvare Vester sau navele speciale Selinger si Iantar, dotate, la randul lor, cu dispozitive speciale. 

In concluzie, Kornev a apreciat ca operatiunea de recuperare a rachetei de croazieera cu motor atomic nu poate dura foartea mult, avand in vedere posibilitatile tehnice existente. 

×